» Dag 2

Tänkte även göra en sammanfattning av andra träningsdagen för Anna Emanuelsson.



Vi började med att trava snett över kavalettin (högst upp till höger) i både höger och vänster varv. Under uppvärmningen var det mkt galopparbete med tempoväxlingar, små volter, rakriktning innanför spåret och flyttande för skänkeln. Jag gillar när det är mer galopp- än travarbete då det är galopp man tävlar i och då är det den gångart man vill att hästen ska vara hundraprocentig i. Därför galoppjobbar jag mina hästar mer än vad jag travar dom. Självklart finns det undantag då jag kanske travar mer än vad jag galopperar.. Nå, färdigtalat om det.

Efter detta travade vi över kavalettin i vänster varv och red sedan runt de andra hindren i serien och hoppade kryssoxern med bom framför. Kan tänka mig att bommen låg ca 2,5 meter framför hindret.. När man travat över kavalettin gjorde man en liten ökning och samlade sedan hästen innan man hoppade oxern som höjdes succesivt. Vi lade sedan till de andra hindren och hoppade den blå banan. Framför den kryssoxern som står snett igenom låg det en kavaletti direkt framför och sedan en bom med ett språng fram till hindret. Ja lite rörig förklaring kanske, men hoppas ni fattar! ;) Man hade då gjort en ökning i galopp, samlat ihop galoppen och saktat av till trav för att hoppa oxern som stog väldigt nära väggen. Sedan fortsatte man och hoppade linjen snett igenom med en galoppbom framför räcket. Vi red då linjen på fem korta språng (det var fyra lite kortare språng egentligen).

Nästa del blev att trava in över kavalettin och sedan hoppa hela serien. Kenny hoppar väldigt stort och långt så det gällde att sitta upp och hålla kontakten genom hela serien. Det gick ändå väldigt bra men som Anna sa kanske det hade varit bäst att ha bommar emellan för bästa effekt så att alla galoppsprången hade blivit exakt lika stora. Nu blev de lite olika stora.

Det sista vi gjorde var att hoppa serien och sedan runt på kryssoxern som då inte hade några bommar framför och efter detta linjen på fyra språng.

Jag är väldigt nöjd med Kenny som hoppat strålande båda dagarna. Min ridning har kännts bra och det kändes som jag utnyttjade galoppen och red bra ur svängarna med mkt tryck. Ibland har jag en tendens till att "fastna" i svängarna på just honom. Anna tyckte jag red mjukt och fint vilket är kul att höra. Man blir alltid glad när man får beröm av en tränare :)

/J



Anonym
22 Januari, 2012 - 20:24

Vad tyckte du om Anna som tränare?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo