» Lady Mercedes

Lady Mercedes
 
Holsteiner sto f. 2006
 
e. Cassini II - Quantum - Lombard - Capitano
 

Merchan kom hem till oss i början av november 2011. Vi hade aldrig sett henne tidigare utan vi bestämde oss på ca 30 minuter, efter ett telefonsamtal, att vi skulle ner till Småland och hämta henne. Merchan var tänkt som en häst till Agnes då jag redan hade tillräckligt många och det var till Agnes vi letade häst. Lilla Mercedesen hade gjort ett fåtal starter i 90cm innan hon kom till oss men utan några märkvärdiga resultat. Agnes började tävla henne och gjorde några starter tom 110 under hösten. Vi ägde henne inte vid det här laget utan hon ägdes fortfarande av sin uppfödare. Agnes kände efter ett tag att Merchan inte var en häst för henne trots att det gick bra för dom tillsammans. Vi hade då ett problem.. vem som skulle få vara förare till henne?! Jag ville inte ha henne och inte Agnes heller.. Mamma älskade hästen och det gjorde vi andra också, men jag ville inte ha ytterligare en och framförallt inte den typen av häst. Jag ansåg att jag hellre köpte typ en 4-åring istället för en häst som skulle bli 6år. Vi försökte då få lite olika kompisar till oss att köpa henne då vi tyckte hon var väldigt trevlig och fin. Men vi fick höra: "Vill inte ni ha henne så vill inte vi det heller."
Så mamma lyckades till slut övertala mig att börja rida henne. Agnes har aldrig velat ha fler än två hästar och då är det såklart mer noga att man känner att hästen passar en till hundra procent. Jag har alltid velat ha väldigt många hästar så jag tänkte att, okej jag kan ge henne en chans.
Det ångrar jag inte en dag! Vi gjorde vår första tävling tillsammans i februari förra året, 1m och 110cm. Efter det köpte vi henne i april/maj.
 
Det var himla tur att jag lyckades övertalas av mamma!! Merchan är nämligen världens snällaste och mest ödmjuka häst. Hon vill alltid göra rätt och är otroligt ambitiös. Innan hon kom till oss var hon rätt missförstådd vid hoppningen och hade inget större självförtroende. Nu tycker hon att hon är världens bästa häst och jag har jättestort förtroende för henne och hon för mig. Vi fick varandra, vi gillar varandra och hon gör allt för mig! Det är något speciellt med Merchan som inte går att sätta fingret på, jag är väldigt förtjust i henne och jag tror hon märker det <3
 
 
Agnes och Merchans första tävling, november 2011
 
 
Merchan debut 120cm, februari 2012
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo