» Tävling tävling

I lördags var jag iväg och tävlade med Tingeling och Lina. 
Lina gick en 120 och satte en felfri runda. Vi har tillsammans gjort 7 starter, varav fem nollor och två med 4 fel. Ett bra facit tycker jag ;) Däremot äventyrade vi nollan lite precis före startlinjen i lördags då hon visade upp en rad olika konster vilket gjorde att jag slog snabbhetsrekord runt banan, haha. Hon är en riktig hoppmaskin som har full koll på benen och hon vill verkligen vara felfri, det gäller bara att ha reda på grejerna däremellan. 
 
Tingeling debuterade 110 och hade ett nedslag på sista hindret, ut ur en kombination med två galoppsprång. Hon hoppar gärna lite långt och får högsta punkten på språnget lite bakom hindret ist för mitt över vilket gör att kombinationer med två språng blir lite svårt. Detta får vi jobba vidare på men med tanke på att detta var andra tävlingen så är jag mer än nöjd! :) Det var en bana med 1-10 och två stycken kombinationer och vattenmatta och hela fadderuttan.
 
På torsdag åker vi till Hammarö och tävlar. Ett helt gäng hästar ska med och det ska bli väldigt roligt att komma iväg på meeting. 
Dojan har hoppat helt fantastiskt när jag hoppat henne hemma nu i helgen. Detta är en häst i hästväg och jag hoppas att hon kan börja visa sin klass på språng även på tävling. Hon blir lite tittig när vi kommer iväg så även fast hon hoppar bra så är det typ en tiondel så bra som hon gör hemma. Hemma är hon mer avspänd men med en helt annan power och tryck i avstampet. Hon är bara 5 år så med mer rutin ska vi nog kunna visa upp detta även på tävling. Att en 5-årig häst blir lite mer försynt och tittig inne på tävlingsbanan ser jag som ett plus, jag vill inte att de bara ska "köra på" utan hellre fundera lite mer. 
 
Här är ena 120-rundan på Lina från tävlingarna i Eksjö. Tyvärr plockades ljudet bort när jag laddade upp den på youtube.
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo