» 50 shades of grey

Något jag aldrig skulle kunna göra, är att åka och tävla med en otvättad skimmel. Då pratar vi heltvättning från topp till tå med skimmelshampo. Med en brun häst räcker det kanske att tvätta svansen och strumporna. Detta sålänge det inte är sommar och hästen valt att fixa ett dammlager som bara blir ännu tätare (och synligare) ju mer du ryktar. Ska den bruna hästen heltvättas så gör det inget om vattnet som droppar från hästen är aningens brunt när du är klar. På en stackars skimmel måste vattnet vara rent när det rinner av hästen när tvättningen är klar. När skimmeln sedan svettas så kommer den annars svettas brunt - vilket i sin tur är långt ifrån snyggt.
Jag tycker det är riktigt fult med "cremefärgade" skimlar där bara pissfläckarna är borttagna, där man ser att hästen inte är ren. Det är typ som att gnugga bort ketchupfläckarna på en redan solkig tröja istället för att slänga den i tvättmaskinen. Hellre en stor kaffefläck som du fått i bilen på vägen.. I hästens fall en bajsfläck på bakbenen :p
 
Hur som, skimlar är riktigt snyggt (sålänge de är rena, haha) och jag ska tävla med två av mina imorgon. De har fått sig varsin dusch, kan säga att det gick tusen gånger snabbare att tvätta Artur som är helklippt till skillnad från Lollo som fått lite päls. Kändes lite överkurs att klippa henne nu och sedan om 1,5 vecka igen inför Breeders. Jag har henne hellre nypiffad tills dess :)
 
Tips på schampo är helt klart Veredus Blue Snow. Ha gärna plasthandskar till detta schampo då det färgar lila, jag brukar inte ha det och händerna är lila i flera dagar efter, skitsnyggt!! Jag använder mig även av ett till som jag inte vet vad det är för märke på. 
 
 
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo