» Träningsupplägg

Är alla dina eller är det försäljnings hästar etc? Kan du inte skriva lite inlägg om tränger? Eller hur du lägger upp ett träningspass, markarbete, va du lägger ditt fokus etc :)
 
Min mamma äger alla hästarna utom Conny som jag äger själv.
 
Om jag förstod frågan rätt så undrar du hur jag lägger upp ett träningspass. 
Varje pass är ganska olika beroende på hästens ålder och utbildningsnivå. Jag försöker även variera ställen som jag rider på, exempelvis vår egen bana, ridklubbens bana, skogen och fältet. Dessa är de fyra ställen jag oftast varierar emellan. Nu ser det lite annorlunda ut då vi får åka till ridhus vilket innebär att det blir fältet, skogen och ridhus istället. 
 
Jag brukar rida fram i skritt, trav och galopp i en mer öppen form och lättare sits så hästen blir varm i kroppen. Därefter börjar jag ställa lite mer krav genom mer samling, jag gör mkt övergångar och tempoväxlingar. Men för att förklara allt ganska enkelt så är det egentligen samma fokus och upplägg på samtliga hästar oavsett utbildningsståndpunkt.
Jag fokuserar mest på rakriktning och att hästen hela tiden är framme för skänkeln. På de mer rutinerade hästarna försöker jag rida större delen av passet i en störe galopp, en galopp som jag känner att jag skulle kunna styra emot ett större hinder i.. Det är den galoppen som är allra svårast att rida i, oavsett utbildningsnivå på hästen.
På Conny och Sonja som är 5 år i år tränar jag däremot mer samling då de måste kunna samlas innan jag kan börja rida i den större galoppen. Den större galoppen ska alltså vara samlad. På de yngre hästarna går det bara rida i stor "fri" galopp, den galoppen som jag rider samtliga hästar i, i början av passet.
 
Hoppas du fick svar på din fråga, kände att svaret blev lite luddigt ;)
 
Världens sötaste Clara förra vinternKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo