» Cappuccino

Cappuccino heter den nya hästen som flyttade hit i lördags.
Val f 1998 e. Stanford - Capriccio
 
Cappuccino är här till försäljning då hans matte pluggar på annan ort. Han har gått 1,30 men är inte tävlad så mkt senaste tiden.
 
Bilder och filmer kommer så småningom.

» Qulan i Mjölby

 
 
 
Bilder från förra helgens tävlingar

» Instagram

Ja jag har gjort som alla andra och skaffat instagram. Har haft det ett tag men inte uppdaterat särskilt ofta då min mobil blev stulen så jag har varit utan en längre tid.. Nu är jag tillbaka på banan så det kan hända att det uppdateras mer där än här emellanåt.
 
juliaaaajohansson heter jag
 

» Fullspäckad vecka

Har varit rätt dålig uppdatering här under veckan men den har varit fullproppad och jag har knappt varit hemma känns det som.
 
I måndags var jag först iväg under förmiddagen och kom hem efter lunch då jag red tre hästar hemma innan jag åkte iväg och red lika många i ett annat stall.
 
Tisdag-onsdag var jag i Borlänge och jobbade där jag hjälpte till vid sadelprovningar. Väldigt trevligt och intressant att vara med! :)  Hann även med att ha träningar när jag kom hem.
 
I torsdags morse åkte jag upp till Stockholm där jag träffade min kära vän Mikaela och så gick vi på Swedish House Mafia under kvällen innan Stockholm gjordes osäkert att två bondtjejer.. ;)  Kom hem igår kväll och idag har det ridits för fullt både hemma och tre hästar i ett annat stall.
Under dagen har det även anlänt en fin polle som ska vara här till försäljning. Mer info kommer!
 
Imorgon ska jag jobba men tänkte rida så många som möjligt innan :)
 

» Quantums Qula 1,30 Mjölby

Här kommer söndagens runda med Qulan.
Red henne på hackamore denna helg och det kändes helt ok. Kanske inget jag kommer tävla på varje helg men det blev ju två felfria rundor med det iaf :)
 
 

» Årets sista tävling

Qulan, Qulan, Qulan!

Har varit i Mjölby och hoppat en 130-klass igår och en idag och varit felfri i båda. Riktigt bra avslutning på året med min stjärna! <3


» Hipp Hurra!

Idag fyller världens bästa mamma år! och inte vilket år som helst.. :)
 
Ebba, min tvillingsyster brukar alltid skriva fina rim till oss i familjen och även till våra släktingar och idag var inget undantag.
 
Tänkte därför infoga rimmet hon skrev till mig när vi fyllde år. Kanske lär ni känna mig lite bättre också för hon har prickat in det väldigt bra ;)
 
Vi föddes nittonhundranittioett. 
Och nu fyller vi tjugoett.
Vi blev ändå ganska lika.
Dock är vi är duktiga på att varandras utseende pika.
Ibland får jag frågan om min tvillingsyster också ett handikapp har.
Nej blir mitt svar, men ibland undrar jag om du i huvudet är riktigt klar.
Jag tycker oftast att jag smartare än dig är.
Men du är ju bättre på allt fysiskt, som att gå och sådär.
Ridning har du stor känsla för.
För att lyckas med hästarna vet du hur man gör.
Du alltid höga krav på dig själv ställer.
Detta oavsett vad det än gäller.
Du har även höga krav när det kommer till killar.  
Och visar väldigt tydligt om du inte någon gillar.
Men ibland säger du att du en kille söker.
Dock blir du irriterad om ”fel” kille på dig stöter.
Du min tvillingsyster alltid kommer vara.
Hur mycket du betyder för mig har jag svårt att förklara.
Jag är tacksam för att du alltid hjälpt och stöttat mig.
Kom alltid ihåg att jag älskar dig.
 
 
GRATTIS MAMMA!!! <3

» Tack

Igår kikade jag in på två bloggar som tillhör två tjejer som tränar för mig. Det är alltid roligt med ambitiösa och målmedvetna personer och det är precis vad dessa tjejer är, och jag får den äran att träna dem. Och hur glad, och nästan lite generad, blir man inte när man får läsa så snälla och gulliga ord om en själv?!
 
Alma har skrivit såhär:
 
DAG 9 - en bild på nån som inspirerar dig
har en ryttare som inspererar mig i ridningen väldigt mycket, tycker hon är sjukt duktig på att både lära ut och rida! jag har henne även som hopptränare en gång i veckan, och i somras så var jag på ett ridläger hos henne. Hennes blogg hittar ni HÄR / www.agnesjuliajohansson.blogg.se , bild på henne och hennes häst:
 
 
Här kommer ett utdrag från ett inlägg på Emelies blogg:
 

;in fina häst har utvecklas något enormt!

När han kom till mig hoppade vi kanske 60-70 banor och nu hoppar vi 90-1 m banor utan problem på träningarna!

Och det är tack vare Julia!

hade aldrig vart på dom här höjdarna om jag inte fått hennes hjälp!

Så jag vill bara säga tack för all hjälp Julia! :D

 

Vad gulliga ni är, tack så mkt! <3

 
 

» Hej!

Dagarna rullar på precis som vanligt. Idag har jag först varit iväg och ridit några hästar innan det var dags att ta itu med de här hemma.
Dojan har hoppat igen och hon känns riktigt bra, om man nu kan säga det om en 3-åring som inte kan särskilt mkt ;)
 
På tal om 3-åringar så hoppade jag ett 3-årigt sto e. Hip Hop - Ramiro Z idag. Rider henne två gånger i veckan och hon är riktigt rolig att rida. Det är inte ofta en 3-åring är det.. Hon är mkt mer långt kommer i utbildningen än Dojan och idag hoppade jag tom 80 cm och hon gjorde det busenkelt. Helt klart världens mest okomplicerade häst!
 
 

» Björn vs pudel

Qulan har precis blivit omvandlad från björn till pudel.. frågan är vad som är snyggast? eller snarare minst fult..
 
Hon har verkligen haft världens längsta päls nu ett tag så idag var det dags att bli av med en del av den. Hon är världens snällaste häst att klippa på kroppen men benen och främre delen av huvudet... nej tack säger hon bestämt.
När vi skulle tävla i Flyinge lyckades vi klippa frambenen men bakbenen gick bara klippa halva, sååå snyggt! Nu orkade jag inte ta någon sådan dust då jag kanske ändå inte skulle lyckas komma mer än halvvägs ner på benen.
 

» Svar på en fråga

de var länge sen ni tävlade hur kommer det sig? bra blogg
 
Det finns lite olika anledningar till att vi inte tävlat på länge. Dels är det väldigt få tävlingar i närheten där vi bor, då måste vi alltså åka iväg på meeting vilket är väldigt kostsamt. Det har däremot funnits några tävlingar som vi har kunnat åka till över dagen, exempelvis Linköping förra helgen. Agnes hade då halsfluss så hon inte kunde vara med och jag hade tänkt åka dit men det kom kunder på en av våra hästar så strök den tävlingen pga det. Jag har även kännt att alla hästarna har gått väldigt bra i år och därför har inte tävlingsbehovet varit så stort. Vi har även varit iväg på semester i Barcelona.
 
Nästa helg är det däremot tävling! :) I Mjölby, ca 10 minuters resväg från oss. Det blir tävling både lördag och söndag så det ska bli superkul! Sedan är det däremot inga fler tävlingar inplanerade utan hästarna ska få gå lite lugnare och sedan är det hårdträning inför nästa år! ;)
 
Tack så mkt!
 
 

» Påväg ut

Ska ut till stallet vilken sekund som helst. Tänkte rida Nasse och Dojan innan jag åker iväg och jobbar. Ha en fin lördag! :)

» Picasso

Har precis varit ute och nattat hästarna. Picasso är definitivt världens mysigaste häst! Han lägger huvudet på sned, vill bli kliad, ser helt "såsig" ut på ögonen och ställer man sig bredvid honom lägger han runt hela halsen runt en och drar mot sig så det blir som en kram.
 
en bild från i vintras, Wille är ju inte lite söt han heller.
 

» <3

Hoppade min Mercedes imorse, bara några språng så hon skulle få skutta av sig lite. Jäklar vad häftig hon är alltså, jag älskar den hästen! :D Hon har ett öga i varje hov och sådan hinderuppfattningsförmåga och man känner hur fruktansvärt kul hon tycker att det är. Har nog inte ridit Merchan en enda gång utan ett leende på läpparna.
 
Bild från i våras
 

» Puh!

 
Vet ni vad?
Jag har gjort något stort söndag och måndag.. Jag har nämligen varit ute och sprungit- det ni!
så jag ber om ursäkt ifall någon Mjölbybo eller kanske rentav Östgötabo har upplevt jordskalv under dessa dagar. Det är bara vara lugna, det är ingen tsunamin eller liknanade på gång utan det är bara jag, elefanten, som varit ute och försökt skaffa bättre kondition.
 
Att springa, eller snarare vara ute och jogga, är jag ingen fantast utav. Jag skulle kunna dela in hela processen i tre steg som gör att jag hellre avstår.
 
Steg 1:
Övertalningsfrasen. Ska jag springa eller inte? Springa, inte springa, springa, INTE SPRINGA. Jag brukar anse att jag inte hinner då jag hellre gör något annat under tiden, exempelvis rider, fixar i stallet, eller så ska jag iväg och jobba eller liknande. Anledningarna är många.. Jag vet dessutom hur jobbigt det kommer bli.
 
Steg 2:
Om jag nu övervägt fram och tillbaka i en kvart (vilket innebär att ett halvt springpass redan varit över om jag bestämt mig lite tidigare) och kommit fram till att en joggingrunda ska bli av.. Ja då är det ännu jobbigare under själva springpasset när det känns som jag ska dö typ. I början känner jag mig som värsta maratonlöparen och undrar varför jag inte springer oftare men efter ett tag.. ja då! Dessutom får jag nästan alltid håll..
 
Steg 3:
Efter själva joggingrundan kommer jag till insikt med att detta bör inte vara sista gången jag utför denna typ av träning. Ja det är nästan det värsta av allt.. ;)
 
Men för att lätta upp stämningen lite kan jag lägga till ett fjärde steg för att öka motivationen liiite till.
 
Steg 4:
Wow, jag klarade det! Gud vad duktig jag är! Detta är jättebra träning och jag kommer absolut ha nytta av det i ridningen, jag mår bra av det både nu och längre fram av att ha bättre kondition. 
Ja, jag får ösa beröm och pepptalka till mig själv för att upprepa denna typ av träning vid fler tillfällen!
 
Såå! Ja jag har bestämt mig för att införa en joggingrunda några dagar/vecka. Varannan dag känns rätt lagom! Jag ska dessutom inte springa för långa rundor nu i början för då vet jag att det inte blir av. Sprang nämligen för långt i söndags så kortade ner det lite igår. Och fattar ni vilken hemsk träningsvärk jag har?!
Förra veckan red jag åtta hästar en dag och då känner jag minsann ingenting men av detta.. Det är väl helt andra muskler som används som jag inte visste att jag har.
 
Håll tummarna för mig och önska mig lycka till! :D
  

» Dojan

Wow, vilken häst! haha skämt åsido men utvecklingen går framåt :)
 
Detta är första gången hon hoppar under ryttare och jag tycker hon gör det riktigt bra!
 
 

» Fina hästar här hemma

Vet ni? Idag har Dojan tagit sina första språng :D det tar sig minsann!
 
De andra hästarna sköter sig som vanligt här hemma. Hoppade Qulan igår och hon kändes super! Har anmält årets sista tävling också- Mjölby om två veckor.
 
 

» Till salu

Fina Rödluvan finns ute på annons om någon letar fin 4-åring! :)
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=667771&inriktning=&typ=

» Idag

Idag har jag varit iväg och ridit dessa fina hästar! :)
 
 
Edelweiss, f. 2004 e. Elmshorn - Ramiro Z
 
 
Valerius, f 2007 e. Valentino - Grosso Z
 
 
Raclette, f 2009 e. Hip Hop - Ramiro Z
Raclette är dessutom till salu ifall någon letar supertrevlig 3-åring!

» Unghästar

Agnes har dragit på sig halsfluss, bra jobbat syrran! Därmed har jag ridit Dojan (3-åringen) nu två dagar i rad. Agnes är den som rider henne vanligtvis men nu har jag och Dojan fått stå ut med varandra.. ;) Hon är väldigt snäll men det är ändå lite temperament i henne då hon tycker att det hon gör är ganska bra precis som det är.. Det innebär att ber du henne springa fortare så går det nästintill långsammare, haha. Agnes har ridit efter mig i skogen rätt mkt och då är hennes bjudning bra men på banan är det den lägre växeln hon lägger i. Idag gick det däremot riktigt bra, hon var väldigt pigg och alert så det finns hopp.. :)
 
Detta är Qulan i juli 2010, alltså när hon var 4 år. Så Dojan.. nu kör vi!