» Bilder Nässjö

 
Wille och Agnes
 
 
Nasse
 
 
Gappa
 

» Noll fel

Vilka hästar!! Wille o Agnes placerade i 120, Nasse felfri i 120 o Gappa i 130 vilket resulterade i en 6:e placering :)

» Påväg

 Nu är vi påväg ner till Nässjö för o tävla!:) hoppas vädret håller i sig!

» 28 juni

Idag har jag markarbetat Wille. Han kändes väldigt bra, lugn och avslappnad. Höll sedan hopplektion för Alma, Julia och Ebba. Det gick jättebra för alla tre :) det kan ni dessutom läsa på Julias blogg, hennes häst hoppade verkligen superfint idag och hon red henne på ett väldigt bra sätt, kul att se! :) Alma och Ebba hade genrep inför tävlingen de ska vara med på i helgen och båda ser ut att vara i bra form.
 
Gappa och Qulan fick sedan hoppas under eftermiddagen. Båda hoppade otroligt fint! :D
 
 
 
 

» Ha den äran!

Min tvillingsyster Ebba fyller år idag, Grattis! ;)
 

» Gappa och Nasse

Fick dess bilder skickade till min mail av Rebecka :) de är tagna under tävlingarna i Folkungabygden förra helgen.
Tack så mkt! :)
 
 
 
 

» Gappa debut 1,30

Har ju inte lagt ut Gappas 1,30-debut här på bloggen.. Men här kommer den iaf! :)
 
bättre sent än aldrig?! ;)
 
 

» Spännande!

Ett fint ungt Holsteiner-sto väntar nere i Tyskland på att få bli Mjölbybo! :)
 
 

» Lägerbilder

Nu när jag fått bukt på hur jag lyckas ladda upp bilder så tänkte jag köra en liten  bildbomd från lägret HÄR och NU! :)
 
Fler kommer vid senare tillfällen, det blev en del nämligen.
 
 
 
 
 
 

» Midsommartur!

Idag red jag, Mikaela och Nadine en sväng på hästarna i skogen. Riktigt mysigt! :)
 
Nadine och Nasse, Mikaela och Merchan, jag och Qulan

» Glad Midsommar!

Glad Midsommar gott folk! :)
 
Hoppas ni alla får en fin dag och fortsatt trevlig afton!!
 
 
Fick bli en bild på min prinsessa! :)
 
 

» Trubbel

 
Har som sagt väldiga problem att ladda upp bilder. Denna bild har jag på något sätt fått in i arkivet så då går det få in dom här. Men annars fungerar det inte.. Någon som vet hur jag ska göra?
 
Jag klickar på infoga bilder och sedan publicera men det händer inget, suck!
 
Igår skaffade jag dessutom en iphone men den vägrar att fungera så måste åka in med den idag. det är en röst som säger att numret inte längre är i bruk.. det går bra nu, haha! ;)
 
Hästarna sköter sig iaf och går väldigt fint i värmen! :) Lite mkt knott bara, så nu är flughuvor och täcken påtagna.
 
Älskar att det äntligen har blivit sommar!:D
 
vi hörs angående mina tekniska problem
kram
 
 

» Måndag-tisdag

Åh vilka roliga dagar jag har haft!!
 
Det har endast varit glada miner under dessa dagar och det underlättar verkligen när alla har sådan positiv och härlig inställning till allt som görs. Detta gäller såväl aktiviteterna utan häst som de övningar som presenterades till häst.
Stämningen har ständigt varit på topp och trots att äldsta deltagaren var 19 och yngsta 11 år så hade vi lekar och tävlingar som uppskattades av alla. Det har varit mkt skratt och en hel del tävlingsinstinkt inblandad.
 
Idag tog alltså lägret slut och jag vill tacka alla som varit med och gjort dessa två dagar otroligt givande, roliga och lärorika!
 
PS.
Bilder kommer! Har lyckats få ngt nytt utseende på blogg.se och det fungerar inte ladda upp bilder ibland... Igår fick jag hjälp av Alma och Julia som var med på lägret men nu vill det sig inte:(
Jag och teknik alltså- vi klickar inte så bra ihop.
 
 
 
 
 
 
 
 

» Läger

Idag och imorgon pågår träningslägret jag berättat om innan. Fyra ponnyekipgae och fyra storhästekipage har idag ridit två pass. Det har även badats i poolen, fikats och nu står musiktävling på schemat! :)
» Dagens resultat

Både Nasse och Gappa har hoppat väldigt fint idag.

Nasse fick tyvärr ett nedslag i 1,20. Dagens runda kändes bättre än den igår men tyvärr åkte frambommen på en oxer ner. Inte mkt att säga någonting om, tycker jag kom rätt bra på hindret men ibland är det små små marginaler som gör att en bom åker ner. Hans utveckling senaste tiden har verkligen gått framåt och jag är såå nöjd över hans prestation både igår och idag! :) Nu vill jag ut och tävla mer med honom så han får ännu mer rutin, för hoppningen finns i honom och han har sådana fantastiska språng!

Gappa debuterade som sagt 1,30 idag. För att beskriva (på ett snällt sätt) hur hon var idag så stämmer ordet knasig in ganska bra! Hon lyckades nämligen slänga av mig på framhoppningen (haha) och hon var allmänt galen och ville inte göra vad jag bad henne om, förutom hoppa. Väl inne på banan hoppade hon helt fantastiskt! Blev tyvärr en liten miss på tredje hindret som gjorde att hon sprang vid sidan men sedan felfri. Det var en sådant plastskynke under hindret och helt ärligt trodde jag inte ens man fick ha det på tävling.. Trots att de surrat fast det så rörde det ju lite på sig. Jag kom ut lite sent på båge och då hon tittade lite på det hann jag inte övertyga henne riktigt.

Konstigt nog hade min tid räckt till en 6:e placering- på ett "stopp"! Det var en A.0a men jag tyckte inte jag red särskilt fort men hon har ganska vägvinnande galopp så måste väl vara det :p
» Bilder

Igår när vi var på tävlingarna kom det fram en supertrevlig tjej som sa att hon hade tagit massa bilder på mig och mina hästar!  hon tyckte att jag hade fina hästar och hade därför fotat mig, jättekul :)

 Hon fick min mailadress så väntar med spänning på bilderna! :D


» Tävling Folkungabygden

Det regnade rätt rejält här imorse. Gräsbanan vi skulle tävla på var därför oerhört geggig och efter 1,10-klassen beslutades att tävlingen skulle flyttas till sandbanan istället. Alla ryttare, funktionärer och anhöriga hjälptes därför åt att flytta över vartenda hinder och det gick väldigt snabbt och smidigt för drygt en timme senare stod hela banan på plats och 1,20-klassen kunde börja. Stor guldstjärna till alla som hjälpte till och till arrangörerna som beslutade detta! :)

Resultat

Nasse hann däremot med att starta 1,10-klassen men jag hoppade bara fyra hinder och utgick sedan. Det var helt omöjligt för hästarna att hoppa bra då de sjönk drygt 10 cm och det var riktigt sugande för dom.. I 1,20 var han däremot felfri! :D

Gappa
var dubbelnolla i 1,20 och blev 4:a. Jättebra runda kändes det som! Debuterade sedan 1,25 men det började inte så bra då hon vägrade att gå in på banan och då är det nästintill omöjligt att påverka henne.. Mamma försökte leda in oss men då ställde hon sig upp ist. Efter lite om och men kom vi in och då blev det lite aggresiv ridning då hon tänkte lite tvärtom och hade lite bakåt tänk i svängarna. Fick därför två nedslag som "följd". Ni som sett rundan från senaste tävlingen vet ju hur hon är ;) Sprången är däremot det minsta problemet!

Qulan startade bara en 1,25 och var felfri i den. Detta var genrepet inför Falsterbo så var skönt att det gick bra!

Imorgon åker vi tillbaka, Nasse går 1,20 och Gappa debuterar 1,30. Håll tummarna för oss! :)

» Kul...

Men kul att der SPÖREGNAR ute..

» Hej

Varför har dom ändrat utseende på blogg.se? jag som tycker det var så bra innan, aja finns kankse några fördelar med den nya designen..

Samma sak på TDB, där har dom också ändrat, på facebook ändras det också med jämna mellanrum.. Det jag ville komma till är att jag inte får in de bilder jag vill ladda upp - det bara hänger sig!

Red imorse och putsade klart det sista inför tävlingen i helgen innan jag åkte och jobbade mellan 12-18. Har nu under kvällen tvättat hästarna och blindbroddat men nu är allt klart iaf :)

Hoppas vädret håller i sig - är inte jättekul om det regnar när det är grästävling..

» Qulan

Fick en fråga för rätt länge sedan- hur stor är Qulan? Hon är ca 163 cm skulle jag tro :)
» Fullspäckad dag!

Dagen började med fodring kl 6 innan det var dags för mockning och ridning. Jobb 12-18. Höll hoppträning vid 19 och alla red superfint! kom hem ca 21 och red Gappa som kommit hit. Nu är jag trött och ska sova. Godnatt! :)
» Fin kommentar!

Åh vad glad jag blir av en sådan gullig och snäll kommentar! Tack så jättemkt!:D

Alltså ursäkta men fan va grym du är! Inte alla som skulle få fram en häst så snabbt i det där läget och sen bara hoppa plättlätt! Det ser så enkelt ut vilken häst du än sitter på och du är verkligen en bra förebild (eller vad man säger) för mig! :)


» Träningsläger

Måndag-tisdag nästa vecka ska jag ha ett träningsläger här hemma. Det kommer åtta tjejer med sina hästar, fyra ponnyryttare och fyra storhästryttare. Det ska verkligen bli roligt och spännnade! Intresset var väldigt stort så fick till och med säga nej till några stycken. Hoppas därför jag kan ha ett eller två läger till under sommaren :)
» Dagarna som passerat

Vet. Jag har uppdaterat dåligt.

I torsdags jobbade jag mellan kl 10-19 så red några hästar på morgonen. Igår, fredag, var det ridning under morgonen innan det bar av till kusinens student och resten av dagen spenderades alltså hos kusinerna.
Idag har jag ridit mina tre fina hästar och inte gjort så mkt mer faktiskt. Gappa åkte hem igår kväll och kommer tillbaka tisdag eller onsdag nästa vecka. Hon har gått väldigt bra när jag ridit henne i veckan och hoppade henne igår och hon kändes kalas. Om hon känns i bra form och alla förutsättningar runt omkring är bra så ska hon debutera 1,30 nästa helg, skoj! :)

Nasse och Merchan har fått hoppa lite idag. Bara ett fåtal språng på en oxer och ett räcke och de kändes super båda två. Oxern låg på ca 1m-1,10 och var väldigt bred och räcket bestod av endast en vit planka och avslutade med att hoppa den på 1,30. Tycker det kan vara bra att hoppa glesa hinder utan marklinje ibland och vita plank kan en del hästar ha lite svårt för. Qulan hoppades i veckan, inte så mkt hon heller och med lite samma upplägg. Avslutade med ett räcke på 1,45, hon bara pluppar över hindret som ingenting, jättefin kändes hon! :)

Ska strax ut och hålla träning! Vi hörs
kram


» Hurra hurra hurra!!

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Agnes 18-årsdag, hurra hurra hurra! :)GRATTIS LILLASYRRAN!

» Ändrade planer

Planen var att nästa helg åka upp till Runstenshoppet och Årsta Runstens tävlingar med Qulan och Merchan. Jag anmälde till deras tävlingar för rätt länge sedan då jag hört att de ska vara fina plus att det i unghästklasserna delas ut prispengar vilket det aldrig annars görs. Därför hade jag tänkt rida 6-års rundan på båda två, om om om man är felfri i alla tre 1,30-klasserna får samtliga felfria dela på en pott på 25 000 kronor. Denna summa splittras alltså på alla som är felfria i kval 1 och 2 plus final och delas på både 5 och 6-åriga hästar.
Tyckte därför det kunde vara en kul grej att vara med utifall att man skulle vara felfri.

MEN.. igår när jag skulle sätta mig för att betala in på mitt TDB-konto insåg jag att hela kalaset för 2 hästar skulle gå på 4000 kronor innan vi ens kommit dit. 

Box á 1300 - totalt 2600 kr
Elplats 350 kr
Startavgifter (tre per häst), 1000 kr

Då Folkungabygden har tävlingar som ligger ca 2 mil ifrån där vi bor med klasser både lördag söndag from 1,10-1,40 kändes det lite onödigt att åka drygt 25 mil upp till Stockholm enkel resa när det ändå finns tävlingar så pass nära.. Nu har jag anmält Nasse, Merchan och Qulan till sammanlagt  7 klasser för inte ens 800 kronor. Helt ärligt men det finns inte en enda vettig ursäkt att då åka till Årsta Runsten så länge jag inte varit typ ensam felfri i samtliga tre klasser. Nae men skämt åsido lite sanning ligger det i det.. Hade inte dessa två tävlingar varit samma helg hade det varit en annan femma.

Usch jag blir så trött på att denna sport ska vara så dyr, en sponsor hade suttit fint!


Jag och min förra häst Mr Cool vid en tävling i Folkungabygden 2010, han var här endast 4 år gammal
» Nasse
» Gappa 1,20

Gappa var som sagt felfri i 1,20 igår vilket resulterade i en tredje placering :) Efter andra hindret tänkte hon gå ut från banan men det löste sig ändå. Hon är verkligen lite coccobäng denna madam och det är därför hon är här. Men jag älskar hennes språng och vi passar bra ihop tycker jag! :) sprången är det minsta problemet! Av 9 starter tsm har vi varit felfria och placerade i 8 och i den 9onde starten stod hon just vid utgången och vinkade till publiken, knashäst! ;)

Visst hoppar hon fint?!


sto f 2005 e Edminton Z - Libanon
ägare Jenny Sundelius

» Nûmenor 1,20

Idag gick Nasse två 1,20-klasser. Han gjorde sin debut i 1,20 förra helgen så det var ett stort steg att gå två rundor på denna höjd. I första 1,20- klassen var vi felfria! :D
I den andra fick vi ett litet onödigt nedslag på A-hindret i en kombination och sedan red jag rätt dåligt mot ett räcke som gjorde att vi fick en utbrytning där. Han blev inte helt klar på att han skulle hoppa det hindret..

Jag är otroligt nöjd med honom då han fått sådant självförtroende och man märker hur kul han tycker att det är! :) Något jag måste fila på är lydnaden däremot, Nasse tycker att han kan själv så det blir lite "tjafsande" emellanåt. Som det känns nu så tar jag hellre det än att han backar av för mkt som jag kännt innan :)

Nasses galopp är ju helt underbar, han är helt klart fyrhjulsdriven!


Nûmenor f 2007 e Numero Uno - Cashandcarry - Lord Calando - Sacramento Song xx

» Norrahammar Taberg

Nasse har idag satt en nolla i 1,20 och Gappa felfri och 3a i 1,20, duktiga hästar! :)

» Lediga boxplatser

Jag har lediga boxplatser i stallet här hemma just nu så jag tar gärna emot Din häst för tillridning, träning, tävling och försäljning.

Är det någon som vill ha sin häst tävlad upp i klasserna, matchad mot championaten eller bara riden så gör jag gärna det åt Dig. Jag rider även hästar åt andra vid enstaka tillfällen och på och inför tävling. Hästen behöver alltså inte stå här för jämnan om den ska tävlas upp i klasserna.

Tveka inte att höra av dig om du är intresserad. Ni når mig på telefonen, 0768-553918 eller via mail, juliaajohansson@live.se


Jag och Picasso i Scandinavium 2009

» Hemma igen

Ja nu är jag hemma igen, eller kom hem igår kväll rättare sagt. Då var det direkt iväg för att hålla hoppträning och sedan red jag Gappa som kommit hit igen.

Började denna dag med att rida min stjärna, Qulan. Blev galoppträning i skogen för hennes del, hon var rätt laddad, två dagar med vila räckte tydligen?! ;) Sedan var det Nasses tur, han fick hoppa lite eftersom han ska tävla på söndag och oj vilka fina språng han har i sig! Han har helt fantastisk teknik både fram och bak och han ger en väldigt härlig känsla över hindren. Blev inte så många språng då jag mest ville stämma av lite.
Gappa var näst ut och hon ville inte vara sämre utan skötte sig som en primadonna! Red sedan Merchan ett lugnare pass i skogen. Hon har haft vila sedan förra fredagen då hon tävlats och tränats ganska hårt hela året så tyckte hon kunde få "vara häst" ett tag. Gissa om hon tyckte det var kul att bli riden igen.. ;)

Har sedan haft en privat hoppträning för Millan som äger Gusten vi hade förut :)


Gusten