» Mycket på G

I söndags var jag i Eksjö och tävlade med fyra hästar.

 

Jag tävlade en ny häst (som jag ska tävla åt ägaren) för första gången, två stycken 120 med ett nedslag i varje men det känns väldigt bra inför kommande tävlingar. Jag har endast suttit på honom två gånger innan tävlingen och han är väldigt olik mina andra hästar. En väldigt fin herre på 13 år, e Cortez - Robin Z, vid namn Rossini. Jättekul att ha fått förtroendet att tävla honom :)

 

Picasso gick en 130, vi rev ettan då jag inte hade igång honom riktigt, men felfria resten och fick placering ändå. Det var en A A:0 med totalfel.

 

Merchan hade två ner i omhoppningen i 130. Kom i ett för högt tempo in i en kombination med två galoppsprång så vi rev B-hindret och sedan oxern efter som var fem språng efter kombinationen. Jag är väldigt nöjd med hur Merchan hoppade men jag red lite för forcerat mot slutet av banan vilket resulterade i dessa nedslag. Väldigt störande att få nedslag på en så försiktig häst, påbackning till mig själv..

 

Qulan hoppade en 140 och vi hade ett nedslag på en planka. Kom lite stort på en oxer och så var det sex korta språng till plankan, jag fick då tillbaka henne lite sent så hon rev med fram. Det var rätt korta avstånd på alla distanserna och jag började då banan med lite handbroms-ridning då Qulan har rätt stor galopp. Mot slutet av banan flöt det dock på bättre och hon hoppade super hela rundan! :)

 

Cappuccino är såld och åker nästa vecka och i lördags kom det hit en ny häst som ska vara här för träning. Spännande att det rör på sig! :)


» Mobilstrul

Det har varit lite strul med min mobil sista tiden - tydligen har folk skickat sms till mig och det står att de är levererade men jag har inte fått dem.. Jättekonstigt!
Det är flera jag kan smsa med helt utan problem och jag får alla sms helt som vanligt (vad jag vet iaf) men med andra bara funkar det inte. Jag är ju inget tekniskt snille direkt så får väl be någon kolla vad det kan bero på för det är ju väldigt skumt! :S
 
Så om ni skickat mig ett sms och jag inte svarat, ring eller skriv på facebook :)

» Waverveen vs Winnigmood

Jag vet att jag vid vissa tillfällen när jag hade Wille kände som att jag satt på Luciana Diniz fina Winningmood, haha. Kanske kan det låta konstigt att man känner sig som ett världscupekipage eller att man sitter på en sådan häst?!
Är det bara jag som är helt ute och cyklar eller är det fler som upplevt en sådan känsla någon gång? Antingen så är jag en ren hästnörd eller så är det "helt normalt", det är frågan.. ;)
 
 
 
Waverveen f 2003 e Cardento - Mr. Blue - Nimmerdor
 
 
 
Winningmood f 1999 e Darco - Cassini I - Ladalco
 
Okej, de kanske inte är jättelika när man ser två filmer såhär och Wille är betydligt hetare. Men jag tycker faktiskt det är härligt att ha upplevt Winningmoods språng emellanåt iaf (haha) 

» Vilken stjärna!

Dojan har blivit en stor flicka nu! Visst är hon fin :)
 
 

» Update

Hästarna sköter sig väldigt bra och alla känns i fin form. 
 
Under påskhelgen var jag i Lidköping och tävlade med Merchan och Qulan. Båda fick varsin placering i 1,30 och sedan lyckades jag med bedriften att riva första hindret i en 1,30 och sista hindret i omhoppningen i en annan 1,30 med Merchan. Måste ju vara ryttarfel när man river just de hindrena.. eller?! ;)
Qulan debuterade 1,40 och hoppade otroligt fint! Tyvärr blev hon troligen rädd för något och kastade sig precis när vi korsat startlinjen och jag fick lägga en volt, sedan hade vi ett nedslag. Så 8 fel blev summan av kardemumman plus 2 tidsfel.
 
Igår vann jag och Picasso en 1,20-klass i Vikbolandet och Nasse gjorde en felfri runda och sen rev vi sista hindret (jag lyckades igen) i andra klassen. 
 
 
 
Dessa fina bilder är tagna av Rebecka Ekmark