» Fantastiskt!

Gappa kom hit i slutet av mars för träning och tävling. Hennes ägare hade då problem med henne då hon stod på bakbenen och var bråkig vid ridningen då detta är en väldigt, väldigt speciell madam! Hon var då startad tom 1,10 men mestadels 90 cm och 1 m-klasser.
 
Jag och Gappa klickade väldigt bra ihop och har varit felfria i majoriteten av de starter vi gjort tillsammans tom 1,30.
 
Nu har Julia tagit över igen och det går superbra, minst sagt! De har gjort två starter tillsammans, 1,05 och 1,10 och vunnit båda dessa. Senaste vinsten var igår! Jag tycker verkligen det är hur kul som helst att vårat samarbete gett så bra resultat och det är helt fantastiskt att Julia och Gappa fungerar ihop igen!! :D Riktig lycka från alla håll!
 
 

» Svar på fråga

Hej
Vore kul att veta hur matchningen och planeringen ser ut inför championatet, har du olika upplägg för varje häst osv...?
Massa lycka till där nere sen! :-)
 
Hej! Mitt upplägg inför championatet ser ut precis som det gör inför vilken tävling som helst. Jag försöker variera min ridning, uteritter, markarbete, hoppning, klättring, ja som vanligt helt enkelt. Sedan har jag ju en plan vilken dag de ska göra respektive pass men det har jag även vanligtvis. Jag vill liksom inte ändra på för mkt bara för att det är en större tävling. Däremot har jag t.ex. varit iväg och hoppat hästarna inomhus vilket jag kanske inte hade varit inför en "vanlig" tävling då vi har så bra träningsmöjligheter här hemma med bra ridbanor för hoppning. Vid hoppningen har vi även ställt hindrena för att hoppa mer "in i väggen" då det kan upplevas rätt trångt i Flyinges ridhus då läktaren är rätt tätt inpå.
 
Så i det stora hela ser det ut precis som vanligt men med små justeringar för att jag och hästarna ska känna oss väl förberedda! :)
 
Tack så mkt!
 
 

» Tjabba tjena hallå

Hej!
 
Jag vet ärligt talat inte vad jag ska skriva här idag.. Personligen tycker jag det är rätt tråkigt att gå in på andras bloggar och läsa om "dagens ridpass" så det är därför jag sällan skriver om det här.. Är det något speciellt ni vill läsa om så är det bara slänga in en kommentar :)
 
Nu ska jag sova, godnatt!
 
 
 

» Qulan

I helgen gick de sista Semifinalerna för 4-åriga hopphästar av stapeln.
 
Qulan gjorde sin första tävling i september när hon var 4 år. Dessförinnan gjorde hon det mesta tvärtom... Tänkte därför bjuda på en ganska underhållande film från en Clear Round-hoppning vi var med på sommaren då hon var fyra. Agnes filmade men orkade inte så länge utan stängde av när hon bråkade som mest! Såhär höll hon alltså på varenda gång jag hoppade och i början även när jag red.
 
Hahaha, det är väldigt kul att kolla på i efterhand iallafall! :)
 
 

» Morgonen

Har fixat stallet med mockning, påfyllning av höpåsar mm nu under morgonen. Därefter sladdade jag ridbanan innan jag red Qulan och Merchan. Qulan känns väldigt bra på marken just nu och gick bra även idag. Merchan började med att vara lite överladdad men efter galoppjobb i lätt sits i början, för att göra av med den värsta energin, gick hon jättebra resten av passet! :)
 

» Frågor och svar

Hej! Jag är jättenyfiken på varför ni säljer och köper så ofta? :) Förstå mig rätt, jag tänker såhär att jag förstår de som har flera hästar och satsar och behöver sälja för att få allt att gå runt, få in försäljningshästar ja osv. Men ni verkar inte ha på det viset och därför är jag lite nyfiken om det finns nån särskild anledning eller att det kanske helt enkelt bara är kul att byta :)
 
Hej, anledningen till att vi säljer några av våra hästar är för att finansiera hela kalaset. Det är inte så att jag säljer någon av mina hästar för att jag är "trött" på just den hästen.
 
Vad fin hon är! :)
Jag har en fråga, vilka av dina hästar gillar du mest och vill helst inte sälja? :) och varför? och vilken av era hästar tror du mest på? :)
 
Angående Merchans 1,30-runda i Linköping. Tack så mkt!:)
Jag gillar alla mina hästar lika mkt och favoriserar ingen av dom. Anledningen till att jag säljer någon av hästarna är inte för att jag inte tycker lika mkt om den hästen. Egentligen är alla mina hästar till salu, till rätt pris vill säga.
 
Jag tycker mina hästar har många bra egenskaper i hoppningen som jag gillar. De är alla väldigt unga, endast fem och sex år gamla så de är inte fulländade i sina språng ännu utan har fortfarande väldigt mkt kvar att utveckla. Därför tycker jag det är svårt att säga vilken av mina hästar jag tror mest på. Alla ger en härlig känsla vid hoppningen och jag tycker de har fina kvalitéer alla tre! :)
 
 

» Planering

Sitter just nu och planerar mina hoppträningar jag ska ha imorgon och på onsdag. Imorgon på en jättestor utebana och på onsdag i ett lite mindre ridhus så de lär se rätt olika ut.
 
 

» Nathe bett

Testade hoppa Qulan på mitt nyinköpta bett idag. Hon verkade gilla det så hoppas det kommer kännas lika bra i fortsättningen också.
 
Det är ett Nathe-bett jag köpt, ett Flippanbett som denna modellen kallas för. Jag hade ett tredelat sådant en gång i tiden som Picasso hade men det gick tyvärr av och då var jag för snål för att införskaffa ett nytt.
Det jag köpte nu är rakt istället.
 
 
Merchan går även hon på ett Nathe bett, men på det "vanliga" bettet. Det är bra för hästar som är lite känsliga i munnen och hon trivs väldigt bra på det då jag får ett jämnare stöd än på ett tvådelat bett. Jag använder det även på mina andra hästar ibland när jag rider hemma.
 
 
 

» Hej

Måste börja med att tacka för alla fina namnförslag till vår 3-åring. Väldigt många bra namn så det blir inte lätt det här.. ;)
 
Nu har jag ridit färdigt för idag, alla fyra har blivit ridna på banan och skött sig bra där. Köpte ett nytt bett igår som jag testade på Qulan så ska nog ta några språng med det imorgon och se om det känns lika bra då som det gjorde idag.
 
 
 

» Namnförslag

Vår 3-åring har inget namn utan vi kommer få döpa henne själva. Därför tänkte jag be er läsare om hjälp och det vore roligt om så många som möjligt kom med förslag!! :)
 
Hon är e. Contendro I - Caretino och hennes mamma heter My Fair Lady. Vi alla i familjen är enade om att My Fair Lady är ett fint namn så om man kunde plocka ihop lite från pappa, mamma och morfar kanske?! ;)
 
Alla förslag är välkomna!
 

» Clear Round

Först hade jag anmält till Ljungbys tävlingar i helgen med Merchan och Qulan. Vi hade tänkt åka ner dit över dagen (som i fredags) och ridit varsin klass. Då vi har drygt 22 mil ner dit kändes det lite överkurs då det ändå var en Clear Round-hoppning 15 minuter hemifrån oss.
 
Sagt och gjort så avanmälde jag Ljungby och åkte på Clear Rounden istället. Hade med mig alla tre hästarna, Nasse, Merchan och Qulan. Alla var felfria i sina starter så det kändes som en bra första inomhus"tävling". De har väldigt fina hinder där, murar, grindar, plank, ja det finns inte ett enda hinder bestående av endast bommar och så är det två ridhus så det är väldigt tävlingsliknande. Detta kändes alltså som ett bra genrep och jag tror inte hästarna märker om det är en riktig tävling eller ej.. :)
 
Qulan
 
 
 
 

» Idag

Rödluvan har bara varit här en vecka men redan gjort stora framsteg. Hon är en väldigt trevlig häst med härlig bjudning och inställning. Här kommer ett litet smakprov!
 
 

» Jag behöver en sponsor!

Jag har kvalat mina tre hästar Nûmenor, Lady Mercedes och Quantums Qula ner till Swede Horse championat på Flyinge i början av oktober. Jättekul att ha lyckats kvala alla hästarna, men... det kostar att ligga på topp.

 

Om vi tar det från början.

Ett deltagarbevis kostar 900 kronor per häst, i detta fall 2700 kronor då det är tre hästar jag har löst för.

Väl nere i Flyinge tillkommer en meetingavgift på 1200 kronor per häst. I Falsterbo ingår starterna i summan för deltagarbeviset, där deltagarbeviset går på 1250 kronor.

För att stalla upp sin häst i tältstallarna nere på Flyinge kostar det 1500 kr/box och sedan en Elplats till lastbilen för 550 kronor.

Om vi då adderar ihop alla dess summor, (deltagarbevis+meetingavgift+box+el): 2700+ 3600+ 4500+ 550 hamnar vi på hela 11 350 kronor(!!!!). Observera att jag inte har kommit fram ännu..

Vi kommer behöva dra dubbelt för att komma ner med tre hästar då vi inte har någon C-kortslastbil och vi har 35 mil till Flyinge enkel resa. Så diesel fram och tillbaka för två ekipage hamnar på en sissodär 2500-3000 kronor.

 

När man sedan läser propositionen finns det inga premier angivna utan de kommer publiceras 10 dagar innan tävlingens start.. Nu är det ju inte så att man går och vinner/blir placerad i en handvändning. Jag vet att mina hästar har där nere och göra men allt kan hända och det är rätt mkt som ska klaffa och det är många bra ekipage som deltar.

 

Summan av kardemumman blir nästan 15 000 svenska riksdaler för en enda tävling med tre hästar. Förhoppningsvis är det värt 5000 kronor per häst i form av rutin, erfarenhet och som merit.. eller?!

 

 


» 1,20 söndag

Här kommer söndagens 1,20-runda med Nasse. Fina fina häst!! <3
 
 

» Stor utveckling

Dojans utveckling går i raketfart framåt. I fredags travade jag henne för första gången helt själv och det har jag lagt ut film på här på bloggen. I söndags red jag ut henne, alltså andra gången hon rids utan att någon longerar eller håller i. Då galopperade vi lite i skogen med Julia och Qulan före oss :) Igår och idag har vi varit borta på klubbens banor och travat och galopperat så nu är hon absolut inriden! ;)
 
Dojans pappa Contendro I
 

» Rödluvan

Jag nämnde tidigare att det kommit hit en 4-åring som ska vara här till försäljning. Tösen heter Rödluvan är ett sto f 2008 e. Hip Hop - Monaco. Hon har haft semester hela sommaren och ska nu tränas och sedan säljas. Jag har ju inte hunnit rida henne jättemånga gånger ännu men hon har en härlig inställning till arbete. Jag har varit ute och galopperat i skogen helt själv på henne och det var inga problem alls. Skönt med sånna hästar som bara tågar på!
 
 
 
 

» Bloppis

Har lite grejer här hemma som ska säljas så tänkte att jag kan lägga ut dom här ifall någon är intresserad! :)
 
Kavajen och stigbyglarna kan skickas, då tillkommer frakten. De andra grejerna är för avhämtning i Mjölby.
Kontakt: juliaajohansson@live.se
 
Svart Pikeur-kavaj Skarlett. Fint skick. 500 kronor. SÅLD!
 
Sprenger juniorstigbyglar (11cm). 500 kronor.
 
Mark Todd termotäcke, stl 5´6. Passar C-ponny. 200 kronor
 

Horseware svettäcke, stl 115 cm. 100 kronor.

Hansbo-ländtäcke, stl 115 cm. 50 kronor. SÅLD!
 
Fodrat skrittäcke, stl 125 cm. 100 kronor. RESERVERAD!
 
Helskodda ridbyxor av märket RTS, stl 170 cm. Inte mkt använda. 100 kronor.
 
Knäskodda ridbyxor, stl 36(?!). 50 kronor.
 
Tygskodda Jacson-ridbyxor, stl 36 (?!). 50 kronor styck.
 
 

» Nu så

Idag har jag o en kompis införskaffat varsitt sådant papper. Kanske ett steg i rätt riktning.. ;)


» 1,30 igår

Visst är hon häftig?! Jag älskar henne iaf!! :D <3
 
 

» Linköping dag 2

Har varit i Linköping och tävlat även idag.
 
Gappa inledde med att vara dubbelnolla och 8:e placerad i 1,20. Hon känns väldigt stark och fin i kroppen och 1,20 hoppar hon lekande lätt. Det är bara sitta och styra så löser sig allt då hon har så stort register i sin galopp och man kan komma både nära och utifrån utan att det känns konstigt på något sätt.
 
Nasse gick 1,20 även idag och hoppade strålande och var felfri. Som han kan hoppa, helt sjukt vilken fin känsla han ger över hindrena!! Det känns som han mognat lite extra dessa två dagar. Observera att det endast var två felfria unghästekipage i denna 1,20-klass av totalt 18 startande.
 
Merchan kändes väldigt bra i 1,30 idag. Tyvärr blev det ett nedslag men i övrigt klockren. Jag tyckte att jag red iväg henne lite mkt på ettan och tvåan så ville sätta tillbaka allt lite och fick henne då lite för studsig ist. Trean var en trippelbarr som vi då rev. Men jäklar vad hon hoppar, som en liten gummiboll!
 

» 1,20 Linköping

 
 
 
 

» Bra dag!

Började dagen med att rida en 4-åring som flyttade hit igår och som ska vara här till försäljning, därefter har vi varit på tävling med Gappa, Nasse och Merchan och när jag kom hem red jag Qulan :)
 
Nasse hade ett nedslag i första 1,20-klassen idag och i den andra var han felfri. Han hoppade superfint och det har inte varit några lätta banor direkt, mkt titthinder och tekniskt svårt.
 
Merchan har också gått två 1,20 idag och varit felfri i båda. Hon skuttade runt väldigt enkelt, hon är som en maskin som bara går och går ;)
 
Gappa gick bara en 1,20 och var felfri i den och placerad! :)
 
väldigt duktiga hästar under dagens tävlingar med andra ord, inte mkt att klaga på när 4 av 5 starter är felfria.
 
Nasse i Eksjö

» Filmbevis

Visst är hon duktig?! :D
 

» WOW

Idag har jag och Dojan travat HELT SJÄLVA runt banan -  det ni! ;) Igår var första gången hon travade med ryttare på ryggen men då longerades vi.. Så från och med idag är hon en riktig ridhäst, haha.
 
Filmbevis kommer.
 
Dojan är vår 3-åring.
 

» Nyfrissad

Merchan såg ut som en luddig skogsponny fram till idag.. Eftersom hon ska tävla i helgen fick hon friseras till lite så nu ser hon ut som en riktig Lady - supersnygg! ;)
 
Hon är världens snällaste att klippa, såväl benen som kroppen som huvudet. Skönt!!
 
Före:
 
Efter:» Waverveen

Förra veckan såldes vår älskade Wille. Vi köpte honom i februari förra året och vi har ridit tom 1,40 med placeringar och även startar YR-SM tillsammans.
Wille är en speciell häst med ett hjärta av guld så självklart känns det lite tomt i stallet utan honom. 
 
Vi önskar denna fantastiska häst lycka till med sin nya ryttarinna!
 
Waverveen f 2003 e. Cardento - Mr. Blue - Nimmerdor
 
 
 
 
 

» Skumt!

Jag är anmäld till en tävling i Linköping på lördag och söndag. Anmälan är betald i tdb och allt är skett inom rätt tid MEN jag finns inte med på startlistorna.. Konstigt!

Gappa finns däremot med men henne är det ju inte jag som anmäler så förstår inte vad som hänt med min anmälan?! Får ringa någon kontaktperson imorgon.


» Vinst

Gappa och Julia vann igår deras start i 105cm, såå duktiga! Julia har inte tävlat henne på över ett år och så går dom och vinner, det är inte illa.
 
Gappa kom hit idag då jag ska tävla henne lördag och söndag. Så vi samsas om henne lite, skämt åsido, men det är nog bara bra att Julia tar över lite succesivt.
 
Blir mkt Julia i detta inlägg men ni fattar nog att jag menar andra Julia och inte mig själv, haha ;)