» Tävling hela helgen

Inget Valborgsfirande här inte.. ;) bilen rullar mot Sundbyholm kl 6,30 imorgon bitti så tar festligheterna någon annan dag. 
Jag har aldrig tävlat på Sundbyholm tidigare utan bara sett filmer därifrån. Banan ser jättefin ut och deras tävlingar är extremt populära. Jag tar med mig Qulan och Rossini och vi åker tillbaka även på lördag. På söndag däremot så rullar vi till Västervik med Lollo, Räkan, Wipper och Danny. Blir många timmar i bil denna helg, tar väl ca 2,5-3h enkel resa till Sundbyholm och ca 2h till Västervik. Jag vet vad jag gör i helgen helt enkelt ;)

Idag har jag hoppat Räkan och Lollo litegrann inför helgen. Blev inte så många språng utan bara en tvåkombination och så några enkelhinder. Crille fick hoppa banan från P&J:en idag igen och hoppade helt otroligt fint!! Han ger så jäkla härlig känsla den lilla hästen!! Delicato fick bara travhoppa idag, hon behöver lära sig att vänta lite bättre och inte trycka av för mkt framåt i sprången och inte hoppa på fart. 
Min mamma är på semester och det är alltid hon som hjälper till när jag hoppar. Min snälla tvillingsyster gick vara "tränare" idag. Min syster sitter ju i rullstol så jag fick anpassa hindren i behändig höjd innan och hästarna var duktiga och rev inte en bom så jag slapp hoppa av, duuutttiga pollar!! Haha.
» Läser senaste ridsport - hopptips med JumpClub

Intressant ruta som vi utan ridhus iaf lever upp till ;)
» Konkurrenter

När jag var yngre och red ponny kollade jag gärna igenom startlistorna noggrant för att se vilka som var med. På den tiden fanns ju inte equipe (haha) så du såg vilka som var med först på själva tävlingsdagen. Det var väl främst under B-ponnytiden som jag verkligen tävlade för att tävla. Vi (jag och Agnes) blev dock lärda ganska snabbt att man inte enbart tävlar för att vinna utan för att på längre sikt nå framgångar och bra resultat. Gold Fever, en B-ponny som både jag och Agnes red SM i hoppning på köpte vi som problemhäst. På honom fick man inget gratis till en början och det handlade bara om nollrundor. Jag kommer så väl ihåg att jag satte flera felfria MSV.B-rundor men då var det placeringar som gällde för SM-kval och jag red inte så fort på honom eftersom han inte hade rutinen. Jag kvalade till SM i sista sekunden pga detta.. Med det sagt så tycker jag att felfria rundor ska väga tyngre vid kval, hellre felfria rundor än placering på fel för kval. Nu för tiden är de flesta kval genom felfria rundor.
 
Hur som helst, jag red Gold Fever under mitt sista B-ponnyår, alltså som 13-åring. Redan då började jag strunta i mina konkurrenter och enbart tävla mot mig själv. 
Samma sak nu, jag tävlar aldrig mot andra. Jag försöker alltid göra så bra ifrån mig som möjligt och så räcker det så långt det räcker. Under tiden jag hade Picasso (när jag var junior) så visste jag att vi var extremt snabba i 130-klasser. Vi vann mkt klasser på nationell nivå i 130, 135 framförallt och jag visste att om vi var felfria så var vi oftast i toppen. Självklart så var och är jag medveten om att det är större risk att bli nedpetad om Jörgen Larsson eller Niklas Arvidsson är sista start än om Lisa från skogen är det ;) Jag kan ju inte sticka under stolen med att jag hellre vinner än kommer 2:a, haha.
Däremot så tror jag att i och med att jag fått rida upp nästintill alla mina hästar själv i klasserna så har själva tävlingsinstikten gentemot andra försvunnit, däremot tävlar jag ständigt mot mig själv och det är det som är största drivkraften. Att hela tiden utvecklas tillsammans med en häst för att nå resultat. Min största konkurrent är alltså inte någon annan i listan på equipe utan det är jag.
 
 
 
 

» Cazzana

Här är en film på Lillan från igår. Hon är även till salu om någon letar efter en fin häst som du vill utveckla och forma själv.
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=888126
 
f. 2008 e Ronaldinho H - Cor de la Bryere - Landgraf
 

» Lollo

sto f 2009 e Lord Z - Parco - Latano I

» Banhoppningsträning

Igår var det som sagt Pay and Jump. I och med att jag var med som funktionär så fanns ingen möjlighet att delta på någon av hästarna. Istället så lät vi i klubben banan stå kvar uppe med alla infångare, lådor mm så att vi aktiva medlemmar skulle ha möjlighet att hoppa banan idag istället.
Jag har alltså varit borta på klubben (som ligger ca 200meter hemifrån) och hoppat med Delicato, Lillan, Crille, Lollo och Räkan. 
Alla hästarna utom Crille filmades så tänkte ladda upp rundorna på youtube och visa.
P&J:en igår gick jättebra med fint väder, massa trevliga deltagare och åskådare och mängder av gott fika. Banan som jag ritat blev bra tycker jag, jag redde iaf ut den på de 5 jag hoppade idag, haha ;) 
Elin som tävlar aktivt med mängder av hästar och ridit tom 150cm berömde banan och hindren mkt och det är alltid roligt för vår lilla klubb att höra! :) och hon var och hoppade med fem hästar igår, alltifrån gröna 5-åringar till rutinerade hästar tom svår klass. 
 
Lollo och Räkan
 
 
 
 

» Räkan har blivit tävlingshäst

Igår var jag iväg och tävlade med Räkan. Hon fick först debutera 1meter och var felfri så efteranmälde även 110 där vi hade ett nedslag. Fick det jättetrångt på en linje så vi kom på tok för nära på ett räcke och rev. Hennes galopp är bra mkt större än man tror så jag borde rätat upp mig mer för att ge henne plats.
 
Räkan och min resa tillsammans har inte varit spikrak direkt då hon är rätt skarp. Hon är världens snällaste och mysigaste häst i all typ av hantering men har en del attityd vid ridningen. Hon gick sin livs första tävling för 2 veckor sedan, en 90-klass så igår var det alltså hennes livs andra tävling. I 110n kände jag att hon plötsligt började fatta vinken, vad hon egentligen gjorde inne på tävlingsbanan. I 110 n började hon söka hinder på ett annat sätt och hade en helt annan bjudning mot vad hon haft i de två tidigare starterna.
Den dagen jag har fler växlar i galoppen än en, och kan sätta ihop henne mer tror jag det blir riktigt bra för hoppa det kan hon :)
 

» 140-rundorna

Här nedan kommer Wippers respektive Rossinis 140-rundor från förra lördagen :)
 
 

» Galoppträning

Vi har fantastiska ridvägar där jag bor. Precis kant i kant med gräsmattan och hagarna i princip så ligger en jättebra slinga på ca 1,8 kilometer. Det är en bred sandväg och du behöver aldrig vara orolig för stenar, grenar och jobbiga rötter, det är inte heller några bilar som kör där. Detta gör att man kan intervallträna på ett ypperligt sätt, varv efter varv runt denna slinga. 
Rossini kom till mig i onsdags då ett 4-årigt sto (e. Ronaldinho H - Abdullah) som jag haft på inhoppning och utbildning åkt hem. Eftersom Rossini ska gå SM sista helgen i maj på världens största bana i Hammarö så krävs det ganska (jättebra) kondis så vi kör ett litet race med intervallträning nu då jag har bättre möjligheter till det än hans ägare som vanligtvis sköter den vardagliga ridningen. 
 
Här nedan kommer en liten film från när jag och Qulan galoppar i skogen. Se upp så ni inte blir åksjuka bara ;)
 
 
 

» Ritande inför söndag

Här sitter jag och ritar banor. Vi i min hemmaklubb har nämligen Pay and jump på söndag och jag är i vanlig ordning "banbyggare". Ett väldigt roligt uppdrag men ibland är det lite pyssligt med tanke på att banorna ska passa såväl hästar som ponnyer, alltifrån 20cm-130cm ;) 
Vår P&J på söndag är även lite speciell då intäkterna går till Agnes minnesfond. Vi har gjort så med årets första P&J, så detta är tredje året i raken. 
Jag och min familj är väldigt involverade i Lycketorps Ryttarklubb men jag vill verkligen tacka vår fantastiska lilla klubb som vill ägna Agnes detta <3
» Iphone-filmer

Jag hade glömt ladda batteriet på videokameran inför i lördags tyvärr.. Detta medförde att samtliga rundor fick filmas med olika telefoner. Jag som hatar iphone-filmer då du ser hästen som en lite prick längst bort på en stor utomhusbana, ja även i ett ridhus. 
Här kommer iaf Dannys 130-runda. Louise var snäll och filmde Danny och hennes telefon gav mkt bättre skärpa än de filmer på övriga hästar, som filmades med andra telefoner.
 

» Sammanfattning av gårdagen

Gårdagens tävling gick som sagt strålande bra. Alla hästarna hoppade super så det fanns inte mkt att klaga på.

Inledde dagen med varsin felfri runda i 110 på Crille och Lollo. Min och Lollos första tävling tillsammans och hennes livs andra tävling. Vi känner inte varandra så bra ännu men jag är jättenöjd med henne. Crille var superfin och vi gjorde vår hittills bästa runda tillsammans. 

Näste man för rakning var Danny. Hans andra tävling för året och han kändes mkt bättre än i Västervik, mer fokuserad och sprången var jämnare. Felfri i både 120 och 130 :)

Sedan var det Qulan, Rossini och Wipper i 130. Qulan inledde med en dubbelnolla. Hon hoppar bara bättre och bättre för varje start under året! Det är en obeskrivlig känsla att äntligen ha henne back on track :D 
Rossini var även han dubbelnolla och hoppade väldigt stora runda språng. 
Wipper fick ett oturligt nedslag på C-hindret i trekombinationen, annars jättefin.
Qulans och Rossinis resultat räckte till varsin placering.

Efter Wippers 130 beslutades att anmäla 140 också. Vi gick ut allra först och satte en nolla som skulle visa sig räckte till en 2:a placering bland över 40 starter. 
Detta var vår tredje tävling tillsammans och trots att jag vet att både han och jag har hoppat dessa klasser så är det såklart en insats jag är supernöjd med. jag har inte ens suttit på honom 10ggr och så går det såhär bra., jättekul! 
Rossini var även han helt klockren i 140, var felfri och slutade 6:a. Det känns väldigt bra då vi ska till Sundbyholm om 2 veckor och rida 150. 

Så trots att det var uppstigning innan kl 4 och hemkomst vid 21 så gick dagen väldigt lätt ;) tack till mamma, pappa och hästägare som får allt runtomkring att fungera. Tur att vi inte har lastbil (haha, hehe;) ) så det går hundra olika transporter som gör att hästarna kan åka hem direkt efter att de hoppat.
» Fantastisk tävlingsdag

Påväg från Eksjö med 8 av 9 felfria rundor i bagaget. Jag har räknat ut att jag hoppat 115 språng inne på tävlingsbanan och rivit en enda bom. 
Åh jag är så himla nöjd!!:D
» Bilder från i lördags

 

» tävlingsplaner

Jag tänkte bjuda på Wippers 130-runda från igår. Qulans är på uppladdning för att visa hur man kan rida men inte ska rida ;) 
På lördag är det tävlingstime igen, det blir samma liga som igår plus Lollo, Crille och Rossini. Allt som allt 6 hästar så det ska bli jätteroligt! Och nej, vi har ingen lastbil utan det är flera transporter som går på karavan ner till Eksjö. 
Min tvillingsyster Ebba var med på bebistävlingen i lördags och tog lite bilder som jag tänkte visa. De kommer nog under morgondagen då de ligger på andra datorn. 
 

» Tävlingshelgen

Igår var det tävlingsdebut x 3. Hästarna som för första gången fick visa sig på scen var Camara B (kallad Delicato), Cazzana (Lillan) och Quidam´s Story (Räkan). Även Carito (Crille) fick följa med och lufta sig, mest rutinerad i den orutinerade ligan ;)
 
Delicato hoppade 80cm och var felfri fram till sista hindret som vi plötsligt hade mitt framför näsan utan att ha sett det förrän då, 4 fel och tidsfel. Annars skötte hon sig prickfritt!
 
Lillan hoppade 80 och 90cm och var felfri i 80 och två nedslag i 90cm. Hon hoppade mkt finare i 90cm men rev ett i början av banan och sedan näst sista hindret då bensinen var helt slut. 
 
Räkan gick en 90cm och var felfri i den. Hoppningen finns där men i övrigt funkar det andra inte särskilt bra. Hon skulle behöva tävla varje helg känns det som.
 
Crille var dubbelnolla i 1m och fick pris. I 1,05 hade vi ett nedslag i omhoppningen annars bjöd han som vanligt på spänstig hoppning.
 
De tre debutanterna var supersnälla att ha med på tävling vilket är guld värt. Delicato och Lillan är inte mkt hoppade över huvudtaget, utan i princip inhoppade, så att de skötte sig så bra som de gjorde är en bonus :)
 
Idag bar det av till Västervik med Wipper, Qulan och Danny. Det har blåst storm hela dagen och hindren föll som käglor.. 
 
Wipper var jättefin i 120 men gjorde en vändning innan ett hinder med vågplank o runda vattenmattor som brakat samman när vi skrittade förbi innan start, stackarn! Vattenmattorna for och plankor och grindar vickade under hindren.. Efter 12 starter besultades att ta ut infångare, plank, mattor och grindar och bara behålla de mer stadiga ifyllnaderna. Klassen delades därmed.
I 130 tog vi däremot revanch och var dubbelnolla och placerade! Jag är supernöjd då det är min andra tävling tillsammans med honom :D 
 
Qulan var dubbelnolla i både 120 och 130 och känns i fantastiskt fin form! I 130n red jag så fruktansvärt dåligt i omhoppningen så vet inte om jag vågar visa den filmen, eller så gör jag det för att visa vilken superförsiktig och samtidigt modig häst jag har ;)
 
Danny har inte tävlat sedan november men skötte sig jättebra! Ett nedslag i både 120 och 130 (hans livs andra 130, han är ju bara 6år och gick en 130 som 5-åring). Han kändes aningens mer ofokuserad i 130 men bjöd som vanligt på fin hoppning. 
 
Nu känner jag mig helt urblåst. Tack och lov att detta väder var idag när de rutinerade hästarna tävlade, och inte igår. Kändes stundtals som att hjälmen skulle blåsa av skallen och jag fick nästan tårar i ögonen emellanåt, av vinddraget alltså haha! 
Aja, klarar vi att hoppa i detta väder så klarar vi allt!! ;)
 
fick bli en bild på Picasso <3

» Tävling

Imorgon är det dags för tävling med fyra hästar, varav tre gör tävlingsdebut. Kan bli en spännande dag med andra ord ;) 
Återkommer med uppdatering hur vi skött oss.
» Glad Påsk och uppdaterad hemsida

Hoppas ni alla haft och har det fortsatt bra nu under påsk. Jag har tävlingsledigt i helgen men nästa helg är det dags för årets första utomhustävling. Åh så härligt! 
 
Jag har uppdaterat min hemsida med alla hästar jag har hos mig för tillfället. Tyvärr finns det inte bilder på allihopa ännu då det inte fungerar att lägga in mobilbilder, de blir liggande.. En mer teknisk person än jag själv (vilket iofs inte är jättesvårt att vara) förklarade hur jag skule fixa och trixa för att lösa detta. Kände dock att det inte riktigt var min grej utan har ist knäppt några bilder med systemkameran, dessvärre har inte alla hunnit fastna på bild ännu ;) 
 
Bjuder på en bild på mitt senaste egenägda tillskott, Camara B, f 2009 e. Phin Phin - Cortez - Lasandos - Jasper - Nimmerdor - Marco Polo
 
Och glöm inte kika in på hemsidan: http://juliajohansson.webs.com/