» Roligt

Lollo (Lorelei Van Het Waterschoot Z f 2009 e Lord Z-Parco) som vi sålde i slutet av januari var i förrgår felfri och placerad i en 135cm nere i Italien med hennes nya ryttarinna! :) 

Det är jätteroligt när man säljer en häst som man tror väldigt mkt på, hamnar i rätt händer och förädlas. 
» Pelle

Pelle har utvecklats jättemkt sista tiden och hoppade igår en liten bana på tre hinder. Jag har nog aldrig suttit på en häst med så bra egen balans tidigare. Jag kan liksom stå i lätt sits och göra minivolter i galopp för han balanserar upp sig själv utan att man som ryttare behöver göra särskilt mkt. En väldigt härlig känsla tycker jag!! 
Pelle reds in i höstas o har varit lite knepig då han är extremt känslig.. Världens vänligaste o snällaste men lite rädd för sig själv. Nu har han däremot börja tuffa till sig så det ska bli spännande att se vad det blir av honom. 
Pelle är född 2012 e Casall-Cashandcarry-Contender-Lord, så hans stam går inte av för hackor😉

Jag måste ta en bild på honom, för han är så söt så man dör😍» Rossini 135cm Åstorp

Jag har glömt lägga in Rossinis 135-runda från Åstorp. Vi kom 3:a i denna klass.
Dessutom så fick vi hoppa hinder nr 1 en extra gång.. det ni ;)
 
 

» Mats i 120
» Favoritbett

Jag har fått ett nytt favoritbett när det kommer till att hoppa på - olika typer av kombinationsbett! Jag använder mig av nedanstående modeller från Trust. Det som är bra med dessa bett är att de inte är särskilt skarpa, för det värsta jag vet är känslan av att hästen är överbettslad och därmed knäpper av och hamnar bakom hand.. Hemmavid rider jag alltid på ngn typ av vanligt tränsbett. 

Jag använder det med korta skänklar på Matte, jag hade det tidigare på Lollo. Matte har jag tidigare hoppat på tredelat bett med fasta ringar men han går gärna och släpper o rycker. Med detta bett har jag lättare att få ett jämnt sug. Rossini går på det med långa skänklar och delta på det. Även han har jag tidigare haft samma "problem" som med Matte. 

Helt klart ett favoritbett som jag lätt skulle rekommendera! :)

» Kung Artur är såld

Fina Artur af Kyrkesbys (f 2009 e Carland-Robin Z-Utrillo) såldes i onsdags. Artur som kom till oss i augusti förra året och som sedan gått från klarhet till klarhet och gjort flertalet felfria rundor tom 130cm under hösten.
 
Artur är nog världens snällaste och vänligaste häst, han vill alltid vara till lags och gör allt för att göra rätt.
Jag kan ändå med glädje meddela att han hamnat hos en elev till mig som även är en god vän. Julia som har köpt honom tränar för mig varje vecka och det är hennes lillasyster som lånar vår älskade Picasso (Pablo Picasso B, som vi ägt i 11 år). Artur har alltså fått världens bästa hem vilket gör att försäljningen inte  känts särskilt jobbig när man vet att han har hamnat så rätt!
 
Ett par rundor från min och Arturs tid :)
 
 
 
 

» Fina hästar

Matte var felfri i både 110 och 115 idag och fick pris i 110. Conny fick debutera 110 och gick dessutom direkt in på den höjden. Han hoppade jättefint men vi fick en utbrytning på hinder nr 2. Det hindret stod mot utgången där det var stora reklamskyltar så han tittade nog mest på dom. 
Danny är back in business efter 10månader borta.. Ingen är gladare än jag :D idag fick han gå en 110 och var felfri. 

Hästarna har inte varit i en enda bom så jag är supernöjd över de fina grabbarna!!
» C-tränarutbildning

Just nu är jag nere i Skåne, närmare bestämt Flyinge för steg 4 i C-tränarutbildningen. Jag åkte hemifrån strax efter kl 4 imorse och är kvar till imorgon em/kväll, vi skulle vara klara vid 17 ungefär. 

I helgen är det dags för tävling lördag och söndag. Så himla roligt att det börjar dra igång med lite tävlingar nu! :D