» Släktforskning

Jag tycker det är jättekul att hitta filmer på släktingar och liknande till sina hästar. Man kan då se likheter och oliheter med sin egen häst plus att det alltid är kul om syskonen är framgångsrika.

När vi tävlade ponny var det väldigt vanligt med importer med okänd härstamning. Nu på storhäst tycker jag det är intressant med stammar och har gärna en hästförteckning till hands när vi är på tävlingar.

Så på tal om just stammar så tänkte jag visa Nasses mamma och pappa. Hans mamma är 7 år och tävlas av Erika Lickhammer som även äger halva henne om jag inte har helt fel. Uzzia som hon heter har även fått fler avkommor efter Nasse, men dessa via embryo.

Här är en film på Nasses mamma :)



Nasse är e. Numero Uno. Vad jag blivit mest imponerad av när jag sett Numero Uno-hästar tidigare är deras otroliga galopp. Den är så stor och luftig och det känns som att hästarna är 4-hjulsdrivna. Jag tycker verkligen man känner att Nasse har mkt tryck i sin galopp han med och jag tycker han är rätt lik sin far :)

Numero Uno



/Julia


Anonym
29 Augusti, 2011 - 11:00

Hej,

Kikade in på eran blogg och såg att du har en häst e Nr Uno. Roligt! Jag har jobbat på Wiemselbach där han står. Han är ju pensionerad från tävlandet, men jag höll igång honom hemma. Han är den underbaraste häst jag någonsin suttit på. Har också haft flera avkommor och du har rätt, dom är verkligen fyrhjulsdrivna! Lycka till med hästen. Fin blogg förresten.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo