» Svar på frågorna

hej. har ni något tips på hur man kan bo när man ska iväg på meeting om det inte finns boende på tävlingsplatsen. och om boenden i närheten blir flera tusen (som man kanske inte hur lust att lägga ut) Finns det sånna som bor i transporten eller tältar? Eller är man helkonstig om man gör det? Tacksam för svar :)

Hejhej! Innan vi skaffade vår B-kortslastbil, som vi numera bor i när vi åker på meeting, så hyrde vi ibland husvagn på tävlingsplatsen. Vi har även tältat och bott i bilen några gånger. Det fungerar utmärkt att bo i transporten/bilen eller tält så länge det inte är alltför kallt.

När vi hyrde husvagn så var det oftast så att vi gick in och sökte på Blocket. Där kan man söka på husvagnar som uthyrs i närheten av tävlingsplatsen och då kanske de är så snälla att de kör dit den eller så får man hämta den själv. Annars kan man söka runt lite på Google efter billiga boenden i närheten.

 

Hej! Vad gör ni med era hästars ben när de har gått hårdare? :)

Hej! Vi brukar linda dom med Back on Track. Ibland smörjer vi in dom med Arnika, det beror lite på. Då brukar vi smörja på bakknäna och framkotor och knän.

 

hur fick ni så att ni har den urklippta bilden på er när ni hoppar ovanför den så kallade "vanliga header" med de flera bilderna ?

Angående vår header. Vi har faktiskt ingen aning :P Det var en kompis till oss som hjälpte till med det då vi båda är världens mest otekniska personer.

 

Hejj, ni som håller på mycket med hästar, känner ni inte ibland att nära och kära blir drabbade. Som era vänner som inte tycker om hästar på det sättet förstår ju inte alls vad man ser hos en jäst. Själv tycker jag det är väldigt jobbigt eftersom jag har skola kompisar och en sköthäst som praktiskt taget är min(är där nästan varje dag). Och eftersom jag inte äger den påstår dom att jag kan välja när ja ska vara där. Men det är inte enkelt hästar är mitt liv.
Så min fråga till er är har ni samma problem som mig eller har ni haft, och hur löser du det ?

Hej! Alla våra kompisar håller på med hästar eller har gjort det tidigare, lite komiskt faktiskt;) Vi tycker att du ska fortsätta rida och träna lika mycket som du gör just nu. På exempelvis helger så kan du gå upp tidigare och åka till stallet på morgonen så hinner du med kompisarna också. Självklart handlar det om att prioritera men du kan ju göra som ett litet ”schema” och bestämma, utifrån det, vilka dagar du ska vara med kompisar och vilka dagar du bara ska vara i stallet och sedan plugga exempelvis.

Hoppas du kan lösa dina problem på något sätt, dina kompisar borde ha förståelse:)

 

Hur gamla är ni?
Vad är era mål med ridningen/tävlingar?
Vad gör ni på fritiden när ni inte håller på med hästar? :)

Vi är 17 och 20 år gamla, det är Agnes som är yngst. Våra mål just det här året är lite olika beroende på häst och likaså nästa år. Vad vi strävar efter är att ha så jämna resultat som möjligt och inte pressa hästarna för mkt upp i klasserna om man inte känner att de klarar av det. Alla hästar kan inte matchas på samma sätt. På fritiden går Agnes i skolan och Julia jobbar lite extra och håller lite träningar. Utöver det umgås vi med kompisar men vi har inga andra fritidsintressen, tiden räcker inte riktigt till för det.

 

Hur tajta är ni egentligen? på bloggen verkar ni ju vara super goa mot varandra men hur är det egentligen i verkligheten? Kan det bli några riktiga "fajter" ibland xD
Hjälps ni åt mycket i stallet eftersom ni har unghästar båda två kan det ju vara kul att hjälpa varandra?
:D

Haha, väldigt bra och rolig fråga. Vi är faktiskt rätt tajta. För det mesta rider vi tillsammans, så länge vi är hemma samtidigt vill säga. Vi mockar, fodrar, smörjer och fixar det mesta ihop, och rider även varandras hästar emellanåt. Självklart så är vi inte ”bästisar” varje dag utan det kan ju bli lite smådiskussioner ibland. För det mesta brukar det handla om löjliga saker, som att den andre gjort något ”fel”, t.ex. lagt ett schabrak på fel plats, haha!

 

 

Vad är det högsta ni tävlat? Och vad är era mål för nästa säsong?

Det högsta Julia tävlat är 1,45 och det högsta Agnes tävlat är 1,40. Våra mål för nästa säsong ser lite olika ut beroende på häst. Förhoppningen är ju självklart att alla hästarna ska utvecklas så mkt som möjligt på sin nivå. Vi kanske skulle kunna göra ett eget inlägg om det senare. :)

 

 

hej, min häst är väldigt framåttung och jag vill kunna öva mer med bakbenen. vad ska jag göra för att öva bakbenen? snälla berätta från grunden.

och btw: hur tränar du dina intervaller? kram!<3

Hejsan! Det är väldigt svårt att svara på din fråga eftersom vi inte sett din häst. Vi tycker du ska ta hjälp av en kunnig tränare som kan hjälpa dig och din häst och ge tips vad just din häst behöver för träningen då vi varken vet ålder eller utbildningsnivå.

 

När vi intervalltränar rider vi runt en sandslinga i skogen som är ca 2 km lång. Vi rider då tre varv runt denna slinga så det blir oftast att vi galopperar ca 1,5 km, skrittar 500 m och sedan galopp igen. Vi är noga med att inte hästen tar samma galopp hela tiden utan att man varierar mellan höger och vänster så hästen blir lika stark i båda galopperna.

 

 

Hur planerar ni in för tävling? Hur håller ni nerverna i styr? Jag kan ibland tappa känseln i benen när jag kommer in på framhoppningen för jag är SÅ nervös.
Super blogg!

Vi är noga med att gå och lägga oss tidigt dagen innan så man är ordentligt utvilad på själva tävlingsdagen och känner att man då kan prestera så bra som möjligt. När tävlingen väl är så brukar inte jag (Julia) vara den som vill rida fram och prata alltför mycket med massa kompisar runt omkring. Sådan har jag varit ända sedan jag var yngre. Däremot har jag inga problem att skritta runt och prata med någon men precis innan vill jag ha fullt fokus och jag skulle aldrig komma ihåg vad det spelas för låt i högtalarna under själva ritten.

 När jag (Julia) var yngre var jag väldigt nervös varje gång jag skulle tävla, oavsett höjd. Jag såg det aldrig som något hinder utan kopplade bort det när jag väl kom in på banan för jag var mest nervös precis före själva starten. Då kändes det ibland som att jag höll andan hela banan och det kändes nästan som att jag skulle spy när jag gått i mål, haha.


För typ ett år sedan blev jag (Agnes) ibland ”svag” i benen under själva ritten. Tror att det berodde på nervositet men det har försvunnit nu som tur är.

 

Annars handlar det mest om att få rutin så man känner sig säker och får självförtroende på den höjden man tävlar. Att vara nervös är inget konstigt men försök tänka positivt. Se bilder framför dig hur ni hoppar runt banan lekande lätt för jag tror att om du har en positiv inställning till banan så kommer även hästen få det.

Tack så mkt!:)

 

 

Hur gamla var ni när ni började tävla storhäst? Har ni tävlat ponny innan? -> Om ni har det vad tyckte ni var roligast, ponny eller storhäst?
Väldigt bra blogg! :D

Julia var 14 år när hon började tävla storhäst, det var egentligen inte meningen att vi skulle köpa någon storhäst just då utan det bara blev så. Picasso var det vi köpte då. Agnes började tävla storhäst när hon var 15 år, även hennes första storhäst var vår kära ”Keso”.

Både ponny och storhäst har sin egen tjusning men jag (Julia) tycker nog att storhäst är roligast för då sliper man den där hysterin upp i klasserna. På ponny så har man en mer begränsad tid att komma upp i högre klasser innan man exempelvis blir för gammal eller för stor. Ponnytiden har däremot varit väldigt lärorik och rolig, vi har haft så mycket fina ponnyer som vi lärt oss oerhört mycket på.


Jag (Agnes) har svårt att bestämma mig om storhäst eller ponny varit roligast så jag måste nog välja båda. ;) Hade vi inte haft alla dessa ponnyer så tror jag inte att vi hade haft lika mycket ”gratis” sedan på storhäst. Det skönaste när man red ponny, eller framförallt B-ponny, var att man inte tänkte så mkt på avstånd utan red mest på känsla.

Tack så mkt, vad kul att du tkr det! :D

 

 

 

Kan ni inte göra en film om erat stall? Typ en rundtur?
Skulle vara jättekul att se :D
Jättebra blogg förresten ;)

Jo självklart skulle vi kunna göra en rundvisning på vår lilla gård. Tack! :)

 

 

Hej! Fin blogg ni har:)

Eftersom ni har erfarenhet av unghästar, kan ni ge något tips på vad man ska tänka på när man tävlar de första gångerna? vad man ska tänka på när man kommer in på banan, runt omkring på tävlingsplatsen osv? Har bara erfarenhet av min ponny som visste precis vad som gällde när man var på tävling. Skulle verkligen uppskattas!:)

Hej, tack så mkt! Vi har alltid åkt på Clear Round-hoppningar (Pay and jump) innan vi åkt på tävlingar. Det bästa med Clear Rounder är att de är lika tävlingar men man får mkt mer tid på sig om hästen exempelvis stannar eller bråkar på annat sätt. Man kan ju även bestämma vilken höjd, hellre hoppa lägre och att det känns enkelt för den unga hästen. När den är sedan är varm i kläderna kan man hoppa lite högre och bege sig ut på tävling.


Vi är alltid väldigt noga med att utnyttja tiden, precis före start, inne på banan med den orutinerade hästen. Då har man chansen att visa alla läskiga hinder och trava runt lite så att den spänner av. Vad man ska tänka på är att man själv inte sitter och spänner sig utan försöker koppla av för då känner hästen det.

 

 

Hejj, när ni ville ha eran första ponny , var det en självklarhet eller var det mycket tjat innan ni fick den?

Hej! Det var inget tjat för vår mamma hade häst och vi började med att låna en B-ponny när Agnes var 2 och Julia 5 år gammal. Vi lånade då hem en knappt inriden 4-årig ponny. Kanske inte världens bästa  ”första-ponny”, haha!

 

 

vart kan man hitta det där bettet med två bettringar? skulle vilja testa det på min häst, men hittar det ingenstans. Letade til och med i falsterbo men hittade inte där.. Tänkte, om ni vet vart man kan hitta det

Vi tror man kan köpa det på exempelvis Skara Hästsport eller Charlies Häst och Hund. De affärerna brukar ha de flesta betten men ingen av oss såg det heller i Falsterbo.

 

 

kan ni inte lägga upp banan sen, bara för skojs skull :p

Angående Clear Rounden: Jo det skulle vi kunna göra! Den kommer :)

 

 

 

 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo