» Svar

När du säger att ni tävlar mer om hästen behöver det för att spänna av och att tävlingen blir som träning, vad innebär det då att tävla mer?
Har nämligen en unghäst som ligger lite efter pga en skada som tog 6 månader att läka och som är lite spänd på tävling och behöver tävlas mycket för att lära sig men är lite vilsen i hur mycket som är bäst. Vad har ni/du för tankar?:)

Det beror självklart lite på hur mkt tävlingar det finns i närheten där man bor. Annars kan det räcka att åka runt till olika ridbanor/ridhus får att få lite miljöträning.

Jag tycker att det går bra att tävla/hoppa Clear Rounder tre helger i rad utan problem. Så länge det inte rör sig om allt för höga hinder så tar inte hästen skada av det. Om man ska tävla så många helger i rad så är det bättre att skippa åka på hoppträning varje vecka om man vanligtvis gör det.

Detta är vad jag tycker men man måste självklart lyssna på sin häst och ta hänsyn till hur pass bra tränad den är för att lösa uppgiften. Så länge din häst har kondition och är tränad för det du presenterar för den kommer den inte uppleva tävlingen som särskilt jobbig. Det räcker att den blir trött i huvudet (av själva tävlingsmomentet och allt runt omkring). Om den dessutom blir trött fysiskt blir ju allt dubbelt så jobbigt. Jag tycker det räcker att man rider en klass så länge hästen känns bra, den kan som sagt bli väldigt trött i huvudet av miljön.

Det är svårt att säga exakt med tanke på att jag inte känner din häst men hoppas du fått lite råd iaf :)

kram Julia


Alexandra
15 December, 2011 - 21:38 / BLOGG: http://Alexandrasjosten.wordpress.com

Min häst spänner oxå till på tävling eller framför allt gjorde och mitt upplägg har varit att tävla varannan helg hela tiden(försöka i alla fall). Det har funkat skitbra för mig!



Ser dock inte fram emot första tävlingen efter vintern eftersom att galenpannan kommer att vara spänd som en fiolsträng :)



Kram

sara
16 December, 2011 - 21:38 / BLOGG: http://ussing.blogg.se/

sv. Åhh tack :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo