» Dagen

Gick upp kl 6 idag för strax efter åtta bar det av på tävling och vi var tvungna att mocka och fixa stallet innan. Är skönt att ha allt gjort när man kommer hem..

Det var som sagt Nasse och Merchan som fick följa med idag så mötte vi upp Linda och Penny på tävlingsplatsen. Alla hästarna har skött sig bra tkr jag.
Nasse inledde dagen med en felfri runda i 90cm och rev sedan sista hindret, ett naturfärgat hinder, i 1m. För yngre men även äldre mer rutinerade hästar är det svårare att hoppa naturfärgade bommar då de smälter in i underlaget. Helfärgade hinder över lag är mkt svårare för en häst.
Jag är väldigt nöjd med min lilla buspojke! Nasse är lite småkaxig av sig men har tidigare blivit lite "mesig" när han kommit in på tävlingsbanan. Då är han inte längre den där coola killen som är bäst i världen ;) idag tyckte han att han var störst, bäst och vackrast och tog tag i hindrena på ett helt annat sätt, jättekul att känna sådan skillnad! han är så fin och har så stora språng i  sig så det ska bli kul att fortsätta utbilda honom :)

Merchan hoppade bara en 1m-klass och var felfri i den. Hon hoppade vääldigt högt över!

Penny hade den stora uppgiften att idag debutera såväl 1m som 1,10. Hon har tidigare bara gjort en tävlingsstart i hela sitt liv och den ägde rum i december och det rörde sig om 90cm-hinder. Utöver detta har hon varit på två Clear Rounder där hon hoppat 70 och 90cm. Tuff start på året med andra ord. 
I 1m gick det väl sådär, lite fel fokus resulterade i en utbrytning och en rivning.. Sedan var det dags för 1,10 och där visade hon att hon KAN hoppa.. En felfri runda blev resultatet :D Allt kändes verkligen kalas, jag hade mer tryck och hon var mer framme än vad hon var i klassen innan.

Ca en timme efter att vi kommit hem från tävlingen åkte jag och Linda iväg till ett ridhus för att visa Millan för kunder. Observera att Millan aldrig tidigare blivit riden i ridhus och jag är den enda som hoppat henne tidigare. Hon skötte sig alldeles utmärkt (såklart) både med mig och kunden. Det var skoj att se henne med någon annan på ryggen, har aldrig gjort det. Snygg är hon kan jag lova!! :)

kram Julia

Tog som sagt några vardagsbilder igår.


Qulan ser måttligt road ut


Millan efter gårdagens ridpass.






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo