» Ändrade planer

Planen var att nästa helg åka upp till Runstenshoppet och Årsta Runstens tävlingar med Qulan och Merchan. Jag anmälde till deras tävlingar för rätt länge sedan då jag hört att de ska vara fina plus att det i unghästklasserna delas ut prispengar vilket det aldrig annars görs. Därför hade jag tänkt rida 6-års rundan på båda två, om om om man är felfri i alla tre 1,30-klasserna får samtliga felfria dela på en pott på 25 000 kronor. Denna summa splittras alltså på alla som är felfria i kval 1 och 2 plus final och delas på både 5 och 6-åriga hästar.
Tyckte därför det kunde vara en kul grej att vara med utifall att man skulle vara felfri.

MEN.. igår när jag skulle sätta mig för att betala in på mitt TDB-konto insåg jag att hela kalaset för 2 hästar skulle gå på 4000 kronor innan vi ens kommit dit. 

Box á 1300 - totalt 2600 kr
Elplats 350 kr
Startavgifter (tre per häst), 1000 kr

Då Folkungabygden har tävlingar som ligger ca 2 mil ifrån där vi bor med klasser både lördag söndag from 1,10-1,40 kändes det lite onödigt att åka drygt 25 mil upp till Stockholm enkel resa när det ändå finns tävlingar så pass nära.. Nu har jag anmält Nasse, Merchan och Qulan till sammanlagt  7 klasser för inte ens 800 kronor. Helt ärligt men det finns inte en enda vettig ursäkt att då åka till Årsta Runsten så länge jag inte varit typ ensam felfri i samtliga tre klasser. Nae men skämt åsido lite sanning ligger det i det.. Hade inte dessa två tävlingar varit samma helg hade det varit en annan femma.

Usch jag blir så trött på att denna sport ska vara så dyr, en sponsor hade suttit fint!


Jag och min förra häst Mr Cool vid en tävling i Folkungabygden 2010, han var här endast 4 år gammal






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo