» Annonser

Sitter ganska ofta inne på HästNet och kollar på annonser. Dels för att jag tkr det är kul att ha lite koll på vad det finns för hästar till salu men även för att kunna jämföra lite hur olika hästar ligger i pris.

Något som jag kan störa mig på är när det är en lång välskriven annons där annonsören beskriver hur fantastisk häst de har och att dess stam är ännu bättre!
"Toppstammad häst med bla Ladykiller, Cor de la Bryere mm mm i stammen". Man får även veta vad alla syskon, bryllingar kusiner och sysslingar har gjort och kanske även mormors morfars meriter. Denna fantastiska, underbara stam som är helt outstanding beskrivs i flera meningar MEN man får inte veta vem som är pappa och morfar.

I vissa fall beskrivs det inte någonting alls om stammen utan det står bara "välstammad". Kanske är det bara jag som är intresserad av detta?! För helt ärligt men om en annons inte innehåller vare sig film eller hästens stam kanske man inte ringer på den.. men innehåller den det ena eller det andra kanske man helt plötsligt känner sig lockad :)

Något annat jag funderat lite över är när hästens meriter beskrivs och priset är satt efter det. När man sedan lyckas söka rätt på hästen (för ofta står inte namnet i annonsen) så ser man att de bra resultaten i 1,30 är från 2008 och 2009. Fine! det är inget fel på det. Men att då sälja hästen för att den har bra resultat i 1,30 för hundra år sedan och sedan har gått 1m och 1,10 med knackliga resultat och startat typ två 1,20-klasser.. Då kan inte priset vara satt efter de gamla resultaten.

Eller vad tycker ni?





Elin
20 Mars, 2012 - 21:05 / BLOGG: http://ljungeln.blogg.se/

Håller helt med! Och oftast där stammen enda bak till stenåldern beskrivs förutom typ pappan, så brukar det var en östeurpeisk import eller nåt, ibland inte finnandes i Sverige heller :P Tycker över lag många har drömpriser i en marknad som varit rätt död ett bra tag nu.

malin
20 Mars, 2012 - 21:05 / BLOGG: http://mallizzp.blogg.se/

håller med dig helt och hållet. finns inget värre än när det står "toppstammad" och så skriver dom inte ut stammen....eller när det står "tävlad 1.40m" och sen när man söker reda på hästen så har den stannat ut sig i varenda 1.40m....eller ännu värre när man skriver "lovande" och hästen är typ 15 år redan

Emma
21 Mars, 2012 - 21:05

Håller helt med, är också extremt intresserad av speciellt holsteiner och oldenburger härstamningar. Dessutom om man är osäker på en hingst kan man ju bara gå in och kolla på allbreedpedigree...

Fia
21 Mars, 2012 - 21:05

Kan bara hålla med. Det är allt för vanligt att det skriva om alla släktingar än själva hästen i fråga. Känns som att det är därför många blir besvikna när de åker och provrider hästar. Det gör det ju halvt omöjligt att hitta den rätta. Ofta vill många försköna situationen och hästens form/merieter.

Sara
21 Mars, 2012 - 21:05 / BLOGG: http://ponnypollarna.blogg.se/

Håller verkligen med! :)

Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo