» Frågor och svar

Har funderingar på att lägga på Stakkato Dream på mitt heartbreaker sto. Vad tror du om kombinationen ? ;) Vill bara höra en kommentar! :)
Stakkato Dream är verkligen sjukt fin! Nu vet jag ju inte hur ditt Heartbreaker-sto är men det låter som en lyckad kombination tycker jag! Vissa Heartbreakerhästar kan ha lite sämre ridbarhet och ofta är de lite hetare men Stakkato Dream ser ut att ha väldigt hög ridbarhet. Nästan oavsett hur ditt sto är så borde det bli bra! :)

 

Hur gör ni för att få hästen att byta galopp i svängarna, bryter ni av och fattar ny eller fortsätter ni så att dem får rätta sig själv? Eller tränar ni alltid på galoppbyten från marken mycket? :)
De hästar vi har just nu har det naturligt i sig så det är inget vi har behövt lära dom. Enda sedan jag red in Qulan har hon bytt galopp så fort man bara tänkt tanken att byta varv. Nästa steg blir då att hästen ska kunna byta på komando, alltså när ryttaren säger till.
Om man har en häst som inte byter av sig själv tycker jag det är lättast att i början göra enkla byten, alltså sakta av ett steg och sedan fatta den nya galoppen. Detta kan man upprepa hundra gånger om och om igen. Vissa hästar fungerar det även bra att lära byta över en bom på marken så det är lite olika från häst till häst. Vad jag tycker är viktigt är att man inte "kastar" in hästen i den andra galoppen därför föredrar jag enkla byten i arbetet på banan. Rider man tex i skogen eller på ett fält i ett lite högre tempo är det däremot lättare att få hästen att göra ett flygande byte.

Han är verkligen jättefin! Men jag har en liten fundering. Är det inte risk för att hans "hets" sätter stopp för honom längre fram eller alltså att han kan gå längre om han får en jämnare/mer harmonisk galopp? Ni kanske redan jobbare med det eller är nöjda som det är men som sagt, en fundering bara :) Jättefin blogg, ni verka supergoa!
Ang Filmer Flyinge
När man rider Wille på marken är han faktiskt lugn. Han kan däremot bli stressad av olika saker som sker och man måste hela tiden ligga steget före honom i sitt tänk för att undvika att han försöker komma undan genom att bli låtsasrädd. Självklart är målet med att ha en så jämn galopp som möjligt men att få honom riktigt lugn är nästintill omöjligt. Ju jämnare galopp man lyckas få fram till hindret desto lättare blir det ju. I början tänkte jag "hur svårt kan det vara att få honom att galopperna normalt fram till hindret?" men han är som han är och det är bara att acceptera :)

Super fin, är han till salu? ;)
Ang Fina Nasse
Planen är väl inte att han ska säljas just nu utan kanske senare i sommar. Dyker rätt köpare upp så är nästan alla våra hästar till salu ;) Det är en prisfråga.

Var det när ni vann i Falsterbo?
Ang Morgonen
Japp bilden är därifrån! :)

vart håller den hästen hus nu? måste varit en otrolig känsla att stå som segrare.!!
Ang Morgonen
Tyvärr så vet jag inte det!:( Vi sålde henne upp till norrland men nu vet jag inte vart hon är. Måste ta reda på det då hon har betytt så mkt för mig.






Maja nilsson
30 Mars, 2012 - 20:59

Hej tack för en superbra blogg! Angående den nya hästen ni fick hem gapa (?), skulle vilja se någon film på henne när hon hoppar då stammen låter bra, svara gärna i inlägg då jag inte har någon blogg. Tack på förhand :) mvh maja


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo