» Jag behöver en sponsor!

Jag har kvalat mina tre hästar Nûmenor, Lady Mercedes och Quantums Qula ner till Swede Horse championat på Flyinge i början av oktober. Jättekul att ha lyckats kvala alla hästarna, men... det kostar att ligga på topp.

 

Om vi tar det från början.

Ett deltagarbevis kostar 900 kronor per häst, i detta fall 2700 kronor då det är tre hästar jag har löst för.

Väl nere i Flyinge tillkommer en meetingavgift på 1200 kronor per häst. I Falsterbo ingår starterna i summan för deltagarbeviset, där deltagarbeviset går på 1250 kronor.

För att stalla upp sin häst i tältstallarna nere på Flyinge kostar det 1500 kr/box och sedan en Elplats till lastbilen för 550 kronor.

Om vi då adderar ihop alla dess summor, (deltagarbevis+meetingavgift+box+el): 2700+ 3600+ 4500+ 550 hamnar vi på hela 11 350 kronor(!!!!). Observera att jag inte har kommit fram ännu..

Vi kommer behöva dra dubbelt för att komma ner med tre hästar då vi inte har någon C-kortslastbil och vi har 35 mil till Flyinge enkel resa. Så diesel fram och tillbaka för två ekipage hamnar på en sissodär 2500-3000 kronor.

 

När man sedan läser propositionen finns det inga premier angivna utan de kommer publiceras 10 dagar innan tävlingens start.. Nu är det ju inte så att man går och vinner/blir placerad i en handvändning. Jag vet att mina hästar har där nere och göra men allt kan hända och det är rätt mkt som ska klaffa och det är många bra ekipage som deltar.

 

Summan av kardemumman blir nästan 15 000 svenska riksdaler för en enda tävling med tre hästar. Förhoppningsvis är det värt 5000 kronor per häst i form av rutin, erfarenhet och som merit.. eller?!

 

 



Anonym
14 September, 2012 - 20:03

Först o främst grattis, snacka om bra jobbat med alla tre :) Fast det förvnånar mig inte så trevligt som du rider och hästarna hoppas ju allt så j*vla lätt. Helt sjukt! Dom bara studsar runt, fina! Men det är helt sjukt vad dyrt det är att tävla. en häst en dag med 3 klasser och veterinär går ju på 6-700. I af här i stockholm. Ska man sälja kan det ju helt klart vara värt 5,000 för det får man alla gånger tillbaka. Men ska man inte blir det ju mest på "kul". Men det är klart du ska åka med alla, häftigt ju! :) Kram!

Anna
14 September, 2012 - 20:03

Klart du ska hoppa!
Alltid bra for ev senare forsaljningar om hasten har meriter i unghastchampionaten... Dessutom ar dina 3 hastar sa stadiga sa de har alla chans till en bra placering :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo