» Ridtermobyxor

Med tanke på att det i Sverige är (minst) 4 kalla månader så gäller det att hålla sig någorlunda varm, mindre kall, när man håller på med hästar. Jag är ett stort fan av ridtermobyxor, dessa byxor sitter inte på nu men när graderna blir allt lägre så varenda hårstrå på kroppen står rakt ut och tårna är som stora klumpar i skorna gör jag vad jag kan för att hålla en varmare temperatur i kroppen än vad det är i luften. 
 
Anledningen till att jag är nästintill frälst i detta klädersplagg beror på att jag för några vintrar sedan fick köldutslag på benen. Tydligen är det jättevanligt bland oss som rider mkt. Men jag har ett litet problem :P Mina byxor jag haft de senaste åren har gått sönder så jag måste köpa ett par nya. Och nästa problem är komforten, jag tycker nämligen att de flesta är för stora och otympliga. Jag vill inte att de ska vara utsvänga likt ett par byxor från 70-talet, de behöver inte vara skodda, helst inte faktiskt då jag tycker det känns som att jag har en blöja på mig. Men de måste ha en sån hälla under foten så de inte glider upp, annars skulle jag kunna köpa ett par från en "vanlig" butik men då finns inte denna hälla. Helst skulle jag se att byxorna är stuprör så de känns lite smidigare. 
 
Jag har haft ett par av märket Jacson och de var faktiskt rätt mkt stuprör. Nackdelen med dessa är att man bara drar på sig dom som ett par barnbyxor. Detta medför att de lätt glider ner när man har dom på sig och inte sitter på hästen. 
 
Finns det någon som vet några bra termobyxor? :)
 
 
 
 
 
 


Lina
02 December, 2013 - 16:04 / BLOGG: http://horsesontrack.se

Horseware hat ett par termochaps som är fleecefodrade. Väldigt smidiga att både rida i och arbeta i stallet med. Perfekt att dra på sig över de vita ridbyxorna på tävling också bär det är kallt!

Anonym
02 December, 2013 - 16:04

Kingslands funkar fint för min del :) Kan annars rekommendera ett par läderchaps, vanliga ridbyxor och ett par långkallingar så är det omöjligt att frysa!! :)

Majam
02 December, 2013 - 16:04

Thrrmokjol!! Slår byxorna med hästlängder, du måste prova!!

ANONYM
05 December, 2013 - 16:04 / BLOGG: http://lol.blogg.se

HALLOJ!!

Rebecka Wärnström
11 December, 2013 - 16:04 / BLOGG: http://rebeckashemligheter.blogg.se/

Jag var på Sharpman igår och prövade och precis som du skriver, samtliga ridmodeller var utsvängda!
Köpte ett par vanliga termobrallor utan skoning för 399:-, hänger vid termokjolarna. Rak modell och dragkejda hela vägen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo