» Avundsjuka?

Något som jag kan tycka är tråkigt med denna bransch är all negativitet. Eller är det kanske avundsjuka eller någon typ av missgynnsamhet eller skadeglädje?

 

Som förra helgen när jag hade ridit Qulan i 1,40 i Norrköping.. Jag var väldigt nöjd med rundan, två nedslag som var ryttarfel på en 7-årig häst som hoppat runt en maxad och tekniskt svår 1,40-bana. Bland det första jag får höra från ett par (utan att någon har sagt något om rundan) är: Tyckte hon vattengraven var läskig? Du verkade så himla glad över att du klarade den..

 

Jag blev helt paff och visste inte ens vad jag skulle svara. Inte ett ord om att min 7-åring som jag ridit in och utbildat själv hoppat runt denna klass på ett bra sätt. Och nej, det krävde jag ABSOLUT INTE att de skulle säga. Men behöver man säga något över huvud taget? Jag står där och ska ta ut min andra 7-åring – mina älskade hästar som jag är oerhört stolt och glad över att ha i stallet. Det var fem 7-åringar som gick denna 1,40 och jag är väldigt lyckligt lottad som sitter på två av dessa.

 

Jag behöver absolut inte ha folk som kommer fram och ”berömmer” bara för att vara snälla men jag kan bli trött på den negativa inställning man rätt ofta möts av. Vet inte om det beror på avundsjuka eller någon typ av missgynnsamhet? För allt emellanåt tycker jag att man får höra kommentarer i stil med: ”Tittade hon på hinder nummer tre eller?”, ”Du hade rätt mkt tur på hinder 8” eller ”Jaha, vad hände igår då? Såg att du hade 8 fel..”  - JA men jag var nolla också!!

Om man gjort en felfri runda tycker jag inte att det enda någon behöver säga är att man hade tur på ett visst hinder eller att hästen kanske stod emot lite någonstans. Okej, fine! SJÄLVKLART måste sådana saker också kunna nämnas och klart att folk ska kunna fråga varför jag hade 8 fel, men jag kan bli trött på när det är det enda det fokuseras på.

 

Sedan är självklart inte alla i denna bransch så som jag skriver ovan!
Jag kör mitt eget race och försöker inte bry mig så mkt om hur det går för andra. Jag är intresserad av hur det går för mina vänner och konkurrenter men det är för jag har ett intresse för sporten och så tycker jag det är kul att veta hur det går för mina kompisar. Det är ju inte så roligt att tävla och bara ha koll på sig själv och inte ”bry sig” om hur det går för andra för då tror jag inte heller att man kan utvecklas. Däremot kan man inte lägga alltför stort fokus på hur det går för andra eller jämföra sig med andra, då tror jag det är svårt att nå framgång själv. 

 

 



Frida
26 Maj, 2013 - 19:26

Riktigt bra inlägg, håller med dig till tusen!!

Ewe
27 Maj, 2013 - 19:26 / BLOGG: http://evi0627.blogg.se

Riktigt bra inlägg !!!
Det är det värsta med den här sporten att skitsnacket och missunnsamheten tar upp så stor del :/ vi alla håller ju på med det här för att vi tycker att det är roligt och ändå kan vi inte bara få ha roligt utan det ska tisslas och tasslas och snacka skit , oftast för att det går Bra för någon.

Fia
27 Maj, 2013 - 19:26

Bra tankar. Tyvärr är det vardagsmat inom ridsporten (eller ja inom många sporter) :(

I ditt fall är nog bara de flesta avundsjuka för att du har lyckats med häst efter häst. Det är bara så himla tråkigt att folk inte kan vara glada åt framgångarna istället för att behöva påpeka på minsta detalj (det enda) som kanske inte var 100% bra.

Tyvärr finns det i allmänhet väldigt negativa människor och de kan konsten att skälpa en stor grupp positiva människor med sin negativitet. Dem brukar jag kalla för insnöade människor utan ngn livsglädje som bara måste hitta ngt att prata skit om för att det inte händer ngt i deras...

Nadine
27 Maj, 2013 - 19:26

Du är grym hjärtat ! Är så imponerad och unnar dig verkligen all framgång. Förstår precis vad du menar med denna grupp människor som inte kan unna någon annan framgång och bara måste hitta felen i andra. Men sträck på dig för du har sån känsla, och fina hästar! Du gör ett sånt jobb dagligen med dina små pluttar. Du är bäst gumman! <3

Anonym
27 Maj, 2013 - 19:26

Håller med dig fullt ut!!! Så himla tråkigt att vissa människor inte kan unna andra framgång. Sånna kommentarer du nämnde är så onödiga, men det handlar ENDAST om avundsjuka och missunnsamhet som du skriver. Är 9/10 saker bra så är det tyvärr vanligt att den enstaka "dåliga" saken är den som vissa gärna trycker på. Nej, usch för sånt! Tänk vad mycket roligare det hade varit om det förekom mindre av såntdär trams! :) grattis till all framgång du haft och till dina fina hästar! Vilket jobb du gör och har gjort!

Amanda
27 Maj, 2013 - 19:26 / BLOGG: http://www.agequestrian.blogg.se

Sjukt bra inlägg Julia! Håller verkligen med dig till hundra procent. I mitt fall känns det ofta likadant, och du kan ju säkert själv känna hur det är att höra från till och med en lagkamrat efter en bra runda att man hade så tur inne på banan med bommarna att man borde gå och köpa en lott. När man dessutom ställer upp för laget och rider med gipsskena och bruten armbåge... Man blir så jäkla trött och besviken på människor ibland och att folk inte kan gynna andra framgång utan bara vill trycka ner så mycket som det går. Jag tycker att du ska vara sjukt stolt över vad du åstakommit med dessa två sjuåriga flickor och jag måste säga att Merchan imponerar grymt i sin 140-debut. Satan i gatan vad hon börjar hoppa!!! Saknar dig <3


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo