» 120-debut

Idag har mina älskade 5-åringar debuterat 120 nere i Jönköping. Båda gjorde varsin jättebra prestation, Dojan var felfri och Clara hade ett nedslag på det sista hindret. 
I Jönköping har de ganska spektakulära hinder och hela sargen är inklädd i någon blå papp och vid ena långsidan hängde stora flaggor så jag blev lite orolig över hur de skulle reagera. Båda skulle dessutom gå direkt in i 120n. Dojan var väldigt tittig när jag kom in på banan men när hon väl skulle hoppa hindren var det inga problem. Kanske inte vår bästa runda då hon tappade lite bjudning pga alla intryck vilket gjorde att hon inte öppnade upp lika bra bak som hión brukar utan hoppade istället mer högt och "fyrkantigt", men då är jag väldigt petig ;) 
 
Clara hoppade helt sinnessjukt vissa språng på framhoppningen. Över oxern var hon vid ett tillfälle över hinderstöden (utan att överdriva), typ ett av de häftigaste språng jag någonsin kännt på någon häst. Vi avslutade med att hoppa lite lägre för att hon inte skulle vara för ambitiös och inne på banan hoppade hon lagom igen. Clara gjorde sin livs första tävling i januari så att hon redan kan hoppa 120 på ett så bra sätt är ett stort plus. Det är mkt styrka och markarbete som ska till för att hon ska kunna visa sina kvalitéer vid varje språng, de är fortfarande väldigt ojämna. Något som glädjer mig är att de där fantastiska sprången kommer oftare och oftare :)
 
Åååhh, ni anar inte hur glad jag är över dessa flickor! Det är två hästar jag tror väldigt mkt på, det är inte hästar som jag tror bara kommer "räcka" nu som unghästar utan båda har väldigt mkt språng i sig. Båda har stor utvecklingspotential och är långt ifrån färdiga och fullfjädrade vilket ger mig väldigt stor motivation att jobba vidare och det känns väldigt lovande inför framtiden! :)
 
 
 


Rebecka Wärnström
07 April, 2014 - 19:33 / BLOGG: http://rebeckashemligheter.blogg.se/

Clara är min favorit bland dina hästar, så himla härlig :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo