» År 2013

Jag tänkte göra en mindre årsresumé av det gångna året. 
2012 avslutades på värsta tänkbara sätt och 2013 började lika hemskt. Agnes blev sjuk i hjärnhinneinflammation den 10 december 2012 och somnade in den 18 januari. Att bli ifråntaget livet som 18-åring ska inte kunna hända och det är inget som borde vara möjligt när hela livet är framför en. 
I ett sådant skede är inte det första man tänker på vilka mål som ska sättas upp för ens hästar. Inget annat spelar någon roll..
Jag valde ändå att gör min första tävling redan i mitten på februari då hästarna har fått mig att må bra i sorgearbetet och saknaden av Agnes. Trots ett ledband som var av, så jag fick tävla med gips på underarmen och ner över handen, så kom jag till start med fem hästar. Jag valde att rida Picasso i en 120-klass trots att jag inte hoppat honom sedan 2009 och vi vann den klassen. Jag tror Agnes såg till det och det var en känslomässig start att tävla Agnes och min favorithäst.
 
Agnes och Picasso
 
Inte jättesamansvetsade men takterna sitter i hos gamle gubben Picasso <3
 
Gipset togs bort och jag fortsatte tävla alla hästarna. Trots att det är på tävling jag är van att alltid ha Agnes vid min sida så är det ändå inne på tävlingsbanan jag kan släppa allt och rensa hjärnan och bara fokusera på själva ritten. Merchan debuterade 135 i Grevagården i mars och Qulan debuterade 140 i månadsskiftet mars/april. 
 
I april ringde Linda (Rossinis ägare) och frågade om jag var intresserad av att börja tävla Rossini. Vi beslutade att anmäla en tävling med två 120-klasser för att se hur vi skulle passa ihop och sedan ta mer ställning till fortsatt upplägg efter den tävlingen. 
Rossini och jag passade riktigt bra ihop och gick snabbt upp i klasserna. I maj debuterade vi 130, 135 och 145 innan vi ens startat 140 ;) (då det var en finalklass vid Norrköping Horse show).
Merchan debuterade 140 och var placerad i maj.
 
 
debut 130
 
debut 140
 
I början på juni gjorde även Dojan sin första felfria runda i 90cm. I mitten av samma månad åkte vi upp till Gagnef med Rossini och Qulan och Qulan kvalade till Falsterbo 7-årschampionat. Jag hade bestämt mig i sista stund att skaffa ett kvalpapper till henne så vi utnyttjade inte ens alla luckor. Jag skaffade aldrig något papper till Merchan. 
Fina lilla Nasse såldes i slutet av månaden och blev därmed Värmlandsbo.
 
 
Dojan 90cm
 
I juli åkte vi ner till Falsterbo där Qulan gick med 0+4 fel i kvalen. Vi missade därmed finalen dit de 12 bästa gick och fick möta de internationella ryttarna på deras 7-åringar. De 4 felen kom dessutom på bakbommen på allra sista hindret så det kändes såklart lite surt samtidigt som det var en jättebra prestation.
 
 
I augusti debuterade Qulan 145 nere i Älmhult där jag även hoppade 145 på Rossini. Merchan satte en felfri 140 i Gislaved och en felfri 135 i Älmhult och kvalade därmed till 7-årschampionatet i Flyinge. Qulan var kvalad sedan tidigare.
 
I september var vi nere i Halmstad där jag debuterade 150 med Rossini. Jag köpte även Clara i slutet av denna månad efter att endast ha sett henne på film. 
Oktober kom och Qulan och Merchan for ner till Flyinge där jag var i final med båda. Väl i finalen hade jag ett nedslag på båda som kom på samma hinder. 
 
I slutet av oktober var jag i Karlshamn med de tre stjärnorna, Rossini, Merchan och Qulan där vi var placerade i 7 av 9 starter med en 2-plac i 140 på Qulan och en 2a-plac i 145 på Rossini som topp. Detta var första placeringen och felfria rundan i svår klass för mig och Rossini.
Qulan
 
I november gjorde jag och Rossini vår livs bästa runda i Flyinge GP med ett nedslag på allra sista hindret.
 
tyvärr dör kameran så hela rundan är inte med :(
 
Helgen efter Flyinge var det dags för årets finaste klass, Agnes minnesklass. Att rida ens lillasysters minnesklass var såklart oerhört känslosamt. Det var jättefin stämning otroligt mkt värme och jag kom till start med 4 hästar. Picasso gjorde bland annat come back efter att ha varit skadad under flera månader. Var det någon klass han skulle vara med i så var det denna.
Mamma delar ut pris till det vinnande ekipaget. Jojjo som vann är en vän till mig som kände Agnes väl <3
 
Helgen efter gjorde jag mina två sista starter, två 145-klasser med Rossini. Vi avslutade säsongen på bästa sätt med en 2a och en 5e-placering :)
 
 
 
Detta år har varit väldigt tufft för mig och min familj. Jag vill tacka de vänner som funnits där för oss. Jag vill även tacka mina fantastiska hästar! Jag är även väldigt glad över att fått förtroendet av Linda att tävla hennes fina Rossini. Linda har blivit en bra vän och söttespelare vid alla tävlingar även med mina prinsessor, Qulan och Merchan. 
 
Agnes, om det ändå fanns något jag kunde göra så du kom tillbaka<3
 
 
 


Jenny
02 Januari, 2014 - 20:03

❤️

Ullabritta
03 Januari, 2014 - 20:03

Har en syster, vet inte hur jag hade överlevt utan henne.. Så imponerad över dig och dina resultat!! Ett fint 2013 ändå, trots allt. Dojan är himla fin, sälj henne inte! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo