» Härlig vecka

Det har varit en fullspäckad vecka med otroligt skönt väder, mkt ridning på de här hemma i stallet plus andras hästar och träningar måndag, tisdag och onsdag. 
I söndags satte vi upp massvis med hinder på min hemmaklubb, Lycketorps Ryttarklubbs hoppbana. Vi bor granne med "Lyrk" så jag har passat på att banhoppningsträna Lina, Clara och Dojan och även Danny. 
 
Lina gjorde debut där i måndags och hoppade igenom alla knixiga linjer vi byggt upp på ett ganska enkelt sätt. Jag tycker hon är lätt att lägga på hinder då hon är lite som en ponny och verkar trivas att bli riden på ett sådant vis. Det vi behöver träna på är att få henne mer fokuserad och vara bättre med på noterna mellan hindren, själva sprången är inte problemet. Hon har rätt mkt attityd och bestämda åsikter så det är det vi måste jobba på. Vår tävlingsdebut tillsammans blir om två veckor så det ska bli roligt och spännande :)
 
Igår fick alla tre 5-åringarna hoppa samma bana. Med en stor portion glädje över att för första gången få hoppa på en så stor utebana och massa spring i benen satt komunikationen sissodär första rundan på samtliga hästar. Med tanke på att det är en bana med 10 hinder och 11 språng med ganska tuffa linjer så hölls inte hindren alltför höga. jag hade full sjå ändå ;) Andra rundan blev betydligt bättre, och det är väl synd att klaga på hästar som vill för mkt?!
 
Merchan fick även hon hoppa lite igår då hon ska tävla i helgen. Tog därför några språng så hon inte blir alltför extas när hon kommer in på tävlingsbanan. Qulan har kännts fantastiskt fin både i ridningen och hoppaningen så jag hoppas jag kan ha denna känsla inne på tävlingsbanan också. 
Merchan och Qulan har inte tävlat sedan Helsingborg vilket är fem veckor sedan så det känns som att det är nu som först som tävlingssäsongen drar igång på riktigt. De gjorde en start innan Helsingborg så det blir nästan som att börja om en gång till :)
 
 


Anna
15 Mars, 2014 - 19:50

Superbra blogg, men ett litet tips, byt färg på texten, jättesvårt att läsa ljusgrå text mot vit bakgrund! :)

Svar: Tack, jag vet jag tycker den är för ljus också;) problemet är att jag ät fruktansvärt oteknisk så måste be ngn hjälpa mig att ändra. Ska försöka fixa det snart :)
Julia Johansson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo