» Olika typer av hästar

Vad duktiga ni är! Hur tycker du att det är att rida Rossini, som måste vara ganska annorlunda jämfört med dina andra hästar? Du har ju annars ridit många lite mindre och mycket hetare hästar, som antagligen kräver en annan sorts ridning?
 
Tack så mkt! :)
De hästar som jag äger just nu är väldigt olika varandra att rida, det är nog egentligen ingen som är direkt den andra lik. Dojan och Clara är ganska "normalpigga" och inte alls åt det hetare hållet vilket exempelvis Merchan är. Qulan är pigg att rida men inte het men däremot har hon mer energi än mina yngsta. Ja alla fyra är faktiskt rätt olika ;) 
 
När jag red B-ponny sa min tränare med lite ironi till min mamma, "Varför är du så taskig mot Julia och köper så många olika typer av ponnyer?"
Jag tror att redan där lärde jag mig att rida olika typer av hästar så jag tänker inte så mkt på om en häst är olik eller lik den andra när det kommer till hoppning. I hoppningen är det hästens förmåga som avgör och jag vill känna att det finns flera växlar i galoppen, då spelar det inte så stor roll hur pigg hästen är så länge den är "lättväxlad".
Om jag ska köpa en ny häst så föredrar jag en lite hetare typ av häst men i slutändan så är det inte är det som avgör ändå, utan hästens kapacitet på hinder. Då får den vara lite som den vill att rida däremellan.
Jag försöker kort och gott anpassa min ridning efter vad jag tror att hästen gillar bäst :)
 
 Beaulando, en valack på ca 180cm som jag tävlade tom 140 med plac. när han var 7 år och jag 17.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo