» Summering av helgen

Unghästarna har tagit tio steg framåt i rätt riktning i helgen. Så otroligt lärorikt att vara iväg och bo borta och lära sig hur livet som en "riktig" tävlingshäst fungerar. Om jag hade haft ekonomiska möjligheter skulle jag garanterat ta med dom på fler meeting då det är helt annan karaktär på banorna och det känns betydligt mer utvecklande inför framtiden att få hoppa på denna typ av hinder och underlag som det är i Hammarö. Nu kostar ju en box 1250kr per häst så det är inte möjligt. Tyvärr..
 
Clara och Dojan har på fyra starter endast haft ett ynka nedslag vardera, båda på A-hindret i varsin kombination. Dojan hade inte så stor möjlighet att klara det hindret felfritt då jag lade henne på tok för nära. På Dojan fick jag en utbrytning i första klassen, en 110 där hon tittade på en solgrind. Clara och jag missade hinder nr 2 igår i 120n då det var på båge från 1an och styrning fungerade inte så bra med hackamoret då jag satt på ett stort fårskinnsludd på näsan till den klassen, resten felfritt. 
Danny har varit felfri i 110 och 120 och två 120 med ett nedslag i vardera. Båda på oxrar i kombination, ena gången på B och andra gången på A-hindret. Danny har även han hoppat otroligt fint liksom de andra två. Alla tre unghästarna har alltså gjort två felfria rundor vardera. Felen som kom på samtliga hästar igår tror jag kan ha berott på att de var lite mattare vilket inte märktes i sprången men däremot i regleringen och komunikationen mellan hindren vilket resulterade i lite sämre avsprångspunkter.  
Jag är så lycklig över att sitta på tre så talangfulla och kapabla 5-åringar! <3
 
Merchan var felfri och placerad i 140 i lördags. Hon känns i väldigt fin form så det var kul att det gav utdelning. Självklart var minnet fullt så vi fick bara med hinder nr 1 på film, ÅH fdgnfdgdfihjbjhfspkerhg!!!!! :(
Igår red vi en 135 och jag red henne för första gången mot klockan i en lite högre klass. Jag har tidigare inte ridit henne medvetet mot klockan då hon är naturligt snabb och då hon inte har jättestor rutin så har jag inte velat pressa henne på tid. Vi fick till en super-runda men tyvärr föll en bom i omhoppningen men med en tid som hade räckt till vinst. Lite surt såklart men det känns bra att veta att vi faktiskt kan. Jag tänkte lite a´la Niklas Arvidsson som enligt mig är Sveriges skickligaste ryttare på att rida fort. Då gäller det att vara snabbare än en vessla och bara glida genom svängen och aldrig "checka upp", får träna på det med min fina turbo-Mercedes ;)
 
Rossini har hoppat fint i sina klasser, 145, 150 och 150. Vi har fått några nedslag i slutet av banorna då det känts som att han tappat spänsten lite. Det är en väldigt stor bana i Hammarö med långa sträckor mellan hindren och det krävs en större galopp än inomhus, Vi har aldrig tidigare hoppat 150 utomhus så trots mindre bra resultat ser jag dessa rundor som nyttiga och lärorika inför framtiden :)
 
 
Såhär trött var Clara inför sista dagens start



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo