» Gnällspikar

I söndags var jag och tävlade i Askersund med Carito. En otroligt välarrangerad tävling, suerfint ridhus och bra organisation. För min syster Ebba som går med rollator så var det bara att gå direkt in i den rymliga cafeterian, inga trappor någonstans utan lätt att ta sig fram. Ridhuset som tävlingen gick i är 25 meter brett och väldigt ljust och rymligt, underlaget var jättebra och hinderparken likaså.
 
Framhoppning och framridning skedde utomhus då det bara finns ett ridhus. Det var stora skyltar att framridning var i höger varv och framhoppning i vänster (jättebra).
Jag var första start för dagen, en 80cm. När vi kom dit klockan 8 på morgonen körde traktorn på både framridning och framhoppning och höll på för fullt med att harva/sladda. Det hade varit runt 5 minusgrader på natten så de jobbade på att få underlaget så bra som möjligt. Med tanke på den låga temperatur som varit under natten så var det såklart käle kvar i marken vilket innebar att det var hårt undertill och va 3-5cm mjukt ovanpå. Däremot så var det helt slätt och fint undertill då de preparerat noga redan dagen innan och under hela morgonen. 
 
Men SJÄLVKLART var det några som skulle klaga;
Det är alldeles för hårt för att hoppa fram här, kan vi inte skjuta upp starten eller att man får hoppa något/några språng inne i ridhuset innan man startar...
 
Ärligt talat! Det handlar om 80cm, inte 150-hoppning. Min häst har aldrig tävlat högre än 90cm så detta var hans "maxhöjd" för tävling. Men för att hoppa dessa höjder så behövs inte fler än ca 6 språng på framhoppningen och jag tror inte hästen dör av att hoppa på ett underlag som inte är helt hundra. Hur gör du i hagen om hästen springer och hoppar runt när det är hårt ute?! Jag lovar att det är tio tusen gånger värre!
 
Jag kan tycka det är skillnad om man märker att arrangören inte gjort sitt yttersta men Askersund hade verkligen lagt ner sin själ i alltifran hembakade kakor i caffis, välbygda banor, skyltar och anvisningar mm. Vad finns det då att klaga på? Jag beundrar dessa klubba och människor som sliter för att det ska finnas väorganiserade tävlingar till oss ryttare. All cred till Er och heja Askersund, jag kommer gärna tilbaka!
 
 
 


Lina
28 Mars, 2015 - 18:36

Tack Julia för det fina inlägget om vår tävling! :)
/Lina som hänger med Robert på tävlingar ;)

Lilian
29 Mars, 2015 - 18:36

vi var också i Askersund men vi har varit där förr 👍så vi är inte förvånade -det är alltid kanonbra från parkering till hemresa !
En tanke som slår mig är att de som klagar mest inte själva är arrangörer......


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo