» Lerinpackning

Parkeringen vid gårdagens tävling skedde i en hage.

Jag har tidigare inte förstått mig på de som sagt att det är mkt bättre med minusgrader och fruset i marken under vinterhalvåret då det är så lerigt i hagarna. 
Vi har sandmark hemma hos oss vilket innebär att det aldrig är lerigt, det kan vara lite upptrampat precis vid ingången i hagen (på sin höjd). NU förstår jag vad ni andra pratar om.. för herregud!! Efter två steg på gårdagens parkering hade du stora styltor under fötterna och det var ordagrant snorhalt! Inte nog med det, leran fastnade överallt. Försökte du borsta bort den under sulan på stöveln när du pallrat dig upp på hästen så var den istället på handskarna, på borsten, den hade skvätt på hästen, den var i ansiktet, den var överallt! När den nu stelnat sitter den som betong, totalt fastmonterad.

Så från och med nu har jag förståelse för er som gnäller på leriga hagar! Betydligt mer förståelse!

Enda fördelen var att jag valde att ta mina nya ridstövlar igår som jag knappt använt då jag tyckt de varit så obekväma och stela. Därför har jag istället haft mina 4 år gamla stövlar som knappt hänger ihop på samtliga tävlingar under året. Mina nya har alltså stått på lagring hemma sedan januari. 
Men från och med igår mina vänner så är mina nya stövlar inkörda på riktigt, tjohoo! Inte stela och nya längre efter denna lerinpackning ;)






Anonym
31 Mars, 2015 - 22:27

Haha, så roligt när en får förståelse för "de andra". Själv (med hagar så leriga att jag ofta spolar hästarna ovanför haserna och någon fastnar med stövlar eller trillar ungefär varannan dag i den halvmeter djupa leran) blir jag fullkomligt vansinnig när folk vill ha milda vintrar ;) Men så har vi flera ridhus att tillgå också vilket jag insett bla av din blogg är sååååån lyx. Glad att jag lyckats få råd att stalla upp på en anläggning :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo