» Kommentar

Hej! Beundrar dig och din ridning enormt, du är fantastisk duktig - ta åt dig! :-) 

När ni söker häst, kollar ni på tex hastnet då eller vänder ni er till knutna kontakter ni redan har/försäljningsstall eller annat? Ni lyckas alltid få tag i så fina hästar är min tanke. 

Vad leter du hos en eventuell häst för senare köp? Stam, utb, hur den rör sig etc? 

Keep up the good work! 
 
Tack så mkt, vad glad jag blir! :)
 
Jag har skrivit ett inlägg angående att köpa häst HÄR 
 
Det är lite olika hur vi får tag på våra hästar. Jag kollar en del på hästnet men har även lite kontakter som jag vänder mig till. Av de hästar jag har nu så är både Qulan och Dojan köpta osedda direkt från uppfödaren i Tyskland. Clara hittade jag på annons där det fanns en ridfilm på henne. Även hon stod i Tyskland så jag provred henne aldrig utan lade ett bud och så kom hon några dagar senare. Merchan hade vi hemma hos oss ett tag innan vi köpte henne men det var rena tillfälligheten att hon flyttade hit.
Inlägg om hur Merchan flyttade hit hittar du HÄR  
 
Nu har ju jag köpt majoriteten av mina nuvarande hästar osedda men om jag åker och provrider en häst så brukar följande faktorer vara avgörande.
 
I första hand vill jag känna att hästen har ett bra avstamp. A och O är att hästen hoppar bra, eller att man känner att det finns där. Jag vill känna att hästen trycker av från backen och är uppmärksam på hinder. Eftersom vi köper rätt gröna hästar så vill jag känna ett avstamp på hästen. En rutinerad häst som man vet har sin "stil" spelar det egentligen inte så stor roll hur den tar sig över hindret bara den gör det felfritt ;)
 
Jag vill även känna att hästen rättar sig om den river eller är i ett hinder.
 
Stammen spelar såklart stor roll och är i princip de enda riktlinjer man har när man köper en grön häst. Sedan kanske inte  hästen med riktigt bra stam alls lever upp till förväntningarna likaväl som en häst med "dålig" stam visar sig vara jättebra. 
 
Att hästen har en egen balans vill jag också känna. Att skritten och traven är bra spelar ingen roll men jag vill att galoppen ska vara reglerbar. Den behöver dock inte vara stor och flashig utan kan lika gärna vara lite markbunden sålänge den är lätt att reglera. 
 
Sista punkten som kanske är lite larvig är att jag helst köper ett sto. Valacker går självklart också bra men jag är lite svag för speciella ston :)
 
 
 
 
 
 
 


Felicia
26 Februari, 2014 - 13:09 / BLOGG: http://riderstory.blogg.se

Hej, har ni varit i Nyrk och tävla? Tror jag har bilder på någon av er! :) Mejla [email protected] om ni vill ha dom! Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo